smieszkaa Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Witam. Czy ktoś może mi powiedzieć kiedy zacznę chodzić bez kul? 14 lutego padłąm ofiarą dwukostkowego złamania kości podudzia. Przeszłam operację, podczas której wykonani zespolenie - mam pręt Ruscha i popręg Webera. 8 tygodni miałam nóżkę w gipsie ( początkowo 6 tygodni , później jeszcze 2), kolejny miesiąc miałam zakaz obciążania nogi. Za kilka dni postawię pierwszy krok. Na razie ćwiczę nóżkę i od jutra zaczynam chodzić na pole magnetyczne. Kiedy zacznę chodzić bez kul???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jiersssss Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Ja miałam mniejsze obrażenie i miałam przez 6 miesięcy gips, ale całkowicie bez kul zaczęłam chodzić 9 tygodni po zdjęciu gipsu. Dość długo ale wszystko dobrze sie zrosło i teraz wszystko wporządku. Warto ćwiczyć mieśnie, zeby miesnie nie zanikały, ale z chodzeniem ostrożnie i nie przeciążać jej zbyt szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anika1979 Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 smieszkaa wrote: Witam. Czy ktoś może mi powiedzieć kiedy zacznę chodzić bez kul? 14 lutego padłąm ofiarą dwukostkowego złamania kości podudzia. Przeszłam operację, podczas której wykonani zespolenie - mam pręt Ruscha i popręg Webera. 8 tygodni miałam nóżkę w gipsie ( początkowo 6 tygodni , później jeszcze 2), kolejny miesiąc miałam zakaz obciążania nogi. Za kilka dni postawię pierwszy krok. Na razie ćwiczę nóżkę i od jutra zaczynam chodzić na pole magnetyczne. Kiedy zacznę chodzić bez kul???? Witam Koleżanke z tego samego nieszczescia...mam to samo popręg Webera i chyba drut Kirchnera jestem 5 tydzien po operacji i noga w gipsie ale troche sie załamałam że tak dlugo az 8 tygodni...mam w 7 tyg kontrolę wiec widze ze rewelcji nie nalezy sie spodziewac,,,chyba dłuuugo do pracy nie wróce,,,Trzymam kciuki za sprawny bezbolesny krok,ja tez ćwicze góra dół stopą,a czy masz tez takie ograniczenie w ruhu duze stopy?pozdrawiam gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciol34 Opublikowano 15 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 Jest tych wypadkow... Ja z kolei mam dwukostkowe złamanie podudzia (zespolenie gwoździem śródszpikowym,ryglowanym) i kostki przyśrodkowej (zespolenie drutami Kirschnera (2)) no i mam gips zalecony na 6 tygodnie i nie obciażanie nogi przez 3 miesiace to znaczy ze tak szybko sie z kulami nie pozegnam?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anika1979 Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 hej!Pewnie kule będą potrzebne dosć długo ale trzeba sie z tym oswoić, tez mi było ciężko jak wszytkim tutaj...Podobne złamanie mamy ale z tym ze mnie lekarz nie dobił wizją 3 miesiecy bez obciążania bo to przecież zależy od zrostu...czekam na wizyte kontrolna 25 maja i wtedy mi powie co dalej ale jestem juz przygotowana ze kolejny miesiąc może byc o kulach bez obciążania ale wcale nie musi bo tu koledzy niektórzy juz mogli po woli obciążac,wiec każdy przypadek jest troszke inny a kazdy organizm indywidualnie radzi sobie z dysfunkcjami..Powodzenia i głowa do góry:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anika1979 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 Jak tam U Was nic nie piszecie?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi