Witam mój problem polega na tym ze chce napisać odwołanie do orzecznika lekarskiego w sprawie przyznanego zbyt małego % trwałego uszczerbku na zdrowiu. Ale nie wiem, co najlepiej był by tam napisać, jakich argumentów użyć i czy potrzebne są jakieś załączniki? Mój mąż dostał 35% uszczerbku na zdrowiu.
Miał wypadek 2lata temu zpadła na niego 1,5 tonowa rynna (blacha)doznany uraz to: ostra niewydolność oddechowa, uraz zmiażdżeni owy miednicy, wieloodłamaniowy złamanie miednicy, rozerwanie pęcherza moczowego i cewki moczowej, ostra niewydolność nerek, zatorowość płucna, przeszedł wstrząs anafilaktyczny uszkodzenie nerwu kulszowego, zakażenie dróg moczowych, uszkodzenie prawego splotu lędźwiowo- krzyżowego. Leczenie zostało zakończone tylko do pewnego etapu,
Mąż chodzi już bez kul, funkcjonuje prawie normalne gdyby nie to, że czasem są dni, w których nie może podnieść się z łóżka z powodu bólu w kręgosłupie lędźwiowym (Ma częściowy niedowład prawej kończyny dolnej) miewa boleści w kolanie i nie ma pełnego czucia w stopie oraz występuje w stopie nadwrażliwość na ból tzn. nie pozwala do tykać sobie stopy, bo odczuwa kująco przeszywający ból, od czasu wypadku miał 2 razy dwutygodniowe rehabilitacje, i zostały mu przyznane jeszcze trzecie, odczekujemy na wezwanie.
Proszę o pomoc.