Jump to content
Forum Odszkodowania

Wypadek przy pracy ,czy w czasie do pracy??

Dafi
 Share

Recommended Posts

Jechałam samochodem z koleżanką do pracy.Samochód zaparkowałyśmy na parkingu (teren zakładu),gdy wyszłyśmy z parkingu do zakładu było 20 metrów ,samochód nas uderzył,koleżance nic się nie stało (była trochę poobijana )ja zaś mam złamane podudzie,czyli złamaną kość strzałkową i piszczelową..Chciałam się zapytać ,czy to jest wypadek przy pracy??czy w czasie do pracy???

Dafi wrote:
Jechałam samochodem z koleżanką do pracy.Samochód zaparkowałyśmy na parkingu (teren zakładu) ,gdy wyszłyśmy z parkingu do zakładu było 20 metrów ,samochód nas uderzył,koleżance nic się nie stało (była trochę poobijana )ja zaś mam złamane podudzie,czyli złamaną kość strzałkową i piszczelową..Chciałam się zapytać ,czy to jest wypadek przy pracy??czy w czasie do pracy???
Jesli będą spełnione wszystkie wymagania definicji wypadkowej to przyjmując, że zdarzenie mialo miejsce na terenie zakladu pracy bedzie to wypadek PRZY pracy.
Czy teren Waszego parkingu NA PEWNO jest juz terenem pracodawcy?

"Droga z domu do pracy" skonczyla sie w momencie przekroczenia terenu zakladu pracy.

Dafi wrote:
,gdy wyszłyśmy z parkingu do zakładu było 20 metrów ,samochód nas uderzył
Nie bardzo rozumiem, gdzie wyszłyście i jaki samochód was uderzył?
Parking należy do zakładu i pytanie czy teren, na który wyszłyście z prakingu ( tam gdzie uderzył w was samochód) też jest terenen zakladu?
A tak na marginesie, nie ma wypadków w czasie pracy - są wypadki przy pracy.

Witam

Parking należy do zakładu ,wyszłyśmy na jezdnię ,bo musimy dojść do zakładu 20 metrów.Jeżeli samochód był na terenie zakładu ,bo są dwa wejścia

| |

TEREN ZAKŁADU |PARKING

| |
| |

JEZDNIA WYPADEK

wypadek zdarzył się na jezdni, ktora nie należy do pracodawcy, a więc wypadek w drodze z domu do pracy.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
 Share

• Create New...