xxhagixx Opublikowano 16 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2009 Witam, niedawno miałem wypadek samochodowy i nieźle na tym ucierpiałem. Byłem pasażerem samochodu, kierowca był trzeźwy, ale przekroczył prędkość (do czego się przyznał) wpadł w poślizg i uderzył moją stroną w drzewo z dość dużą siłą. Mam złamaną ustabilizowaną drutami III kość śródręcza lewego, pęknięte VI żebro str lewa oraz wstrząs mózgu. Bardzo dużo straciłem przez ten wypadek dlatego dochodzę odszkodowania z TU, w którym ubezpieczony był pojazd. Niech mi ktoś powie czy mam szanse na odszkodowanie i mniej więcej jak wysokie nie licząc tego co straciłem czyli zdolność do pracy, sporą część wakacji itp. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dorisss Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Jako pasażer samochodu sprawcy również możesz starać się o odszkodowanie. Jego wysokość jest zależna od uszczerbku na zdrowiu, strat moralnych, wartości zniszczonych rzeczy podczas wypadku. To także zwrot kosztów leczenia, rehabilitacji, dojazdów na nie, lekarstw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi