Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Link4 szkoda całkowita, dwa rózne kosztorysy!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Miałem kolizje oplem omegą kombi z 1995 roku, sprawca niestety ma ubezpieczenie w LINK4

Skrecając w lewo na zielonej strzałce gostek przywalił mi w prawy przeni bok (smigał na czerwonym) Widoczne uszkodzenia błotnik, nadkole, krzywa felga, opona zderzak do regeneracji link wyliczył mi ta szkode na kwote 1759,02 zł dodam ze amortyzacja czesci tylko 30% az sie zdziwiłem! Jak sie jedan okazło uszkodzeniu uległo zawieszenie przenie prawe+przekładnia kierownicza! Zażyczyłem sobie dodatkowe ogledziny warsztatowe, pan przyjechał zrobił fotki! Po paru dniach dzwonie do linka i pani mimówi "szkoda całkowita" wiec ja na to ok jak szkoda całkowita to szkoda całkowita!Pani mi oznajmia, ze wartość samochodu wyceniona na 7200zł, koszt naprawy wynosi 7821,44 zł :) wiec fakt szkoda całkowita! Do wypłaty przygotowano mi kwote 3300 minus 1759,02zł którą przelano mi przed dodatkowymi oględzinami!!!

Zażyczyłem sobie kosztorys co sie okazało? Heh Kosztorys różnił się od tego pierwszego, który dostałem przy wypłacie wczesniejszej kwoty np

W pierwszym kosztorysie koszt (części zamiennej)

błotnika 362.95 zł (w drugim kosztorysie żekomo SZKODA CAŁKOWITA) 518,50 zł

nadkole 169,69 zł (w drugim kosztorysie żekomo SZKODA CAŁKOWITA) 242,42 zł

kołpak 75,18 zł (w drugim kosztorysie żekomo SZKODA CAŁKOWITA) 107,40

Nie bede sie rozpisywał ale takich podpunktów jest mnustwo, to samo sie tyczy godzin prac mechanika, lakieru itd. Aaaa... postanowiłem sprawdzic ile kosztuja orginalne czesci do mojej omy :) i co sie okazało w pierwszym kosztorysie amortyzacja na czesci wynosi 30% a w (w drugim kosztorysie żekomo SZKODA CAŁKOWITA) i tu was zaskocze :) 0% Widac na pierwszy rzut oka, ze szkoda całkowita została wyliczona celowo, korzystnie dla link4!!!

Dla tego tez pytam co mam dalej zrobić z tym całym LINK4 Dla mnie osobiscie jest to fałszowanie dokumentów i zastanawiam sie czy niezgłosic całej sprawy do rzecznika!!

Czekam na wasze rady... POZDRAWIAM OSZUKANY PRZEZ FIRME LINK4