gorn_pl Posted May 24, 2009 Share Posted May 24, 2009 Wiele czytałem o szkodzie całkowitej i hestii ale nigdzie nie znalazlem konkretnej wzmianki o tym co zrobic gdy po ogloszeniu szkody calkowitej chcemy zatrzymac "wrak" samochodu i dolorzyc do odszkodowania pewna sume ktora pozwoli nam na naprawe togo samochodu... a konkretniej chodzi mi o to czy ubespieczyciel HESTIA odejmuje cos z odszkodowania gdy nie chcemy ze zlomowac samochodu ? a jak tak to ile? i od czego to zalezy... ? Prosze o szybka odpowiedz... i pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eugeniusz Posted May 24, 2009 Share Posted May 24, 2009 wrak należy do Ciebie, tym samym jego wartość.Nie musisz go sprzedawać, jednak naprawa jego może być mało opłacalana albo wogóle. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorn_pl Posted May 25, 2009 Author Share Posted May 25, 2009 Mam przez to rozumieć ze hestia nie odlicza nic z wartosci samochodu ktora mi wyplaci ? tz przy sprzedazy wraku wyplacaja wartosc samochodu minus kwote za ktora wrak sprzedajemy, a przy pozostawieniu go sobie nic nie odliczają na czasci ktore sa w nim dobre ? np drzwi czy tez tylna klapa... ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruz Posted May 26, 2009 Share Posted May 26, 2009 Tu wyliczy wartość Twojego pojazdu przed szkodą (wartość X). Następnie wyliczy wartość Twojego pojazdu po szkodzie (wartość Y). I wypłaci odszkodowania w kwocie równej X minus Y. To co zrobisz z wrakiem to Twoja prywatna sprawa (możesz hodować w nim kwiatki, naprawić, sprzedać, oddać, czy co sobie życzysz - jest Twój) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts