Hestia-POMOCY ! !

Założył gorn_pl, 24 maja 2009 · 344 wyświetlenia

gorn_pl

Wiele czytałem o szkodzie całkowitej i hestii ale nigdzie nie znalazlem konkretnej wzmianki o tym co zrobic gdy po ogloszeniu szkody calkowitej chcemy zatrzymac "wrak" samochodu i dolorzyc do odszkodowania pewna sume ktora pozwoli nam na naprawe togo samochodu... a konkretniej chodzi mi o to czy ubespieczyciel HESTIA odejmuje cos z odszkodowania gdy nie chcemy ze zlomowac samochodu ? a jak tak to ile? i od czego to zalezy... ?

Prosze o szybka odpowiedz... i pozdrawiam

Eugeniusz
wrak należy do Ciebie, tym samym jego wartość.Nie musisz go sprzedawać, jednak naprawa jego może być mało opłacalana albo wogóle.
gorn_pl
Mam przez to rozumieć ze hestia nie odlicza nic z wartosci samochodu ktora mi wyplaci ? tz przy sprzedazy wraku wyplacaja wartosc samochodu minus kwote za ktora wrak sprzedajemy, a przy pozostawieniu go sobie nic nie odliczają na czasci ktore sa w nim dobre ? np drzwi czy tez tylna klapa... ?
gruz

Tu wyliczy wartość Twojego pojazdu przed szkodą (wartość X).

Następnie wyliczy wartość Twojego pojazdu po szkodzie (wartość Y).

I wypłaci odszkodowania w kwocie równej X minus Y. To co zrobisz z wrakiem to Twoja prywatna sprawa (możesz hodować w nim kwiatki, naprawić, sprzedać, oddać, czy co sobie życzysz - jest Twój)