uraz kolana - brak oczywistego wypadku, jak leczyć?

Założył Missing, 26 maja 2009 · 540 wyświetleń

Missing

Witam mam problem z kolanem, jakies 5 dni temu zaczeło mnie boleć kolano nie mam mojecia co sobie zrobiłem (prawdopodobnie przy skoku upadłem na nie) Nie mogłem nim ruszac lecz na 2 dzien bylo juz duzo lepiej moglem chodzić i zginac, Lecz niestety problem powrócił ze wzmożoną siła. Kolano jest lekko napuchnięte niezauważalnie nie jestem w stanie ruszyć nogą

-Może ktoś juz miał taki przypadek i wie jak sobie z tym radzic ?

Z góry dziękuje za pomoc

falenica
Proponuje przede wszystkim udać się do lekarza i dokonać prześwietlenia nogi. Nawet jeśli to nic poważnego lekarza zaleci skuteczny w tym przypadku specyfik. pozdrawiam
ola_to
Koniecznie idź do ortopedy. Z tego co wiem nawet przy niewielkim urazie czy stłuczeniu kolana bardzo łatwo uszkodzić rzepkę, torebkę stawową itd.. I niestety gdy zaniedbasz sprawę będzie się to za Tobą wlekło miesiącami albo i latami (jak trafisz na konowała a nie lekarza)..
mg38

Witam

Jeżeli chodzi o kolano, to udaj się do dobrego lekarza ortopedy i koniecznie domagaj się skierowania na rezonans magnetyczny. Parę lat temu miałam niewielki uraz kolana, dzisiaj jestem po artroskopii, diagnoza: martwica chrząstki Iv stopnia (chrząstka się nie regeneruje). Gdybym wtedy była odpowiednio leczona, to dzisiaj mogłabym normalnie chodzić.

pozdrawiam