Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

POTRĄCENIE

madzia1988
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Również miałem wypadek samochodowy. Potrąciło mnie auto, kiedy przechodziłem na zielonym świetle. Spędziłem pięć dni w szpitalu i nadal jestem na zwolnieniu, poruszam się o kulach. Mam uraz kolana, czeka długotrwała, bolesna rehabilitacja, Sprawa jest na policji w toku, a ja cały czas ponoszę koszty.

Do kogo mam się zwrócić o pomoc? Znacie jakąś dobrą kancelarie w Płocku, która zajmuje się takimi sprawami?

Witaj Adam,

Myślę, że prawie kancelaria jest Ci wstanie zapewnić obsługę na miejscu mimo, że jej główna siedziba będzie na końcu Polski. Jeżeli nie czujesz się na siłach to niestety musisz poszukać kogoś kto spełni twoje oczekiwania.

Co do ponoszonych przez ciebie kosztów to mam nadzieję, że zbierasz wszystkie paragony i faktury. Zgłoszenie szkody o zadośćuczynienie, zwrot kosztów opieki, dojazdów do placówek medycznych, kosztów leczenia czy utracone dochody możesz zrobić w każdym momencie. W ten sposób uzyskując środki na dalsze leczenie, po jego zakończeniu czy też nawet w trakcie dalszego leczenia możesz zrobić odwołanie/reklamację itd.

Pozdrawiam

Katarzyna

• 2 tygodnie później...

borys88 wrote:

Dwa lata temu miałam wypadek samochodowy, zostałam potrącona na pasach. Oczywiście szłam na zielonym, auto nie zdążyło wyhamować. Na szczęście doszłam do zdrowia dość szybko, ale wypłata odszkodowania była wręcz śmieszna… :/ Koleżanka poradziła mi skorzystanie z pomocy firmy zajmującej się odszkodowaniami powypadkowymi. Mam jeszcze szanse na odszkodowanie?

Generalnie na roszczenie z OC sprawcy masz 3 lata, chyba, że Policja zakwalifikowała zdarzenie jako wypadek i sprawa została skierowana do sądu, wówczas aż 20 lat. Spokojnie możesz jeszcze starać się o zwiększenie tej kwoty. Jedyną przeszkodą jest podpisana z Towarzystwem Ubezpieczeniowym ugoda, która to uniemożliwia. Sprawdź na decyzji o wypłacie odszkodowania. Jeśli tam nie ma wzmianki o ugodzie, to jak najbardziej możesz, a nawet powinnaś starać się o więcej, jeśli uważasz, że ubezpieczyciel zaniżył kwotę odszkodowania. Jednak nie zawsze tak jest. Wiele zależy od odniesionych obrażeń, czasu leczenia, doznanego uszczerbku na zdrowiu, ewentualnej utraty dochodu w okresie rekonwalescencji... Na ostateczna kwotę odszkodowania / zadośćuczynienia ma wpływ wiele czynników, warto dobrze wybrać firmę, aby trafić na takich specjalistów, którzy dokładnie zbadają Twój przypadek i rzetelnie podejdą do sprawy. Powodzenia. W razie pytań służę radą.