Krzysztof3m Posted May 28, 2009 Share Posted May 28, 2009 Witam , rok temu w drodze powrotnej z delegacji uległem wypadkowi samochodowemu jako kierowca samochodu służbowego. W mój samochód który prowadziłem wjechało inne auto. W wyniku tego zdarzenia doznałem stłuczenia kręgosłupa szyjnego. Po leczeniu i zaleconych zabiegach ( po 5 miesiącach) wróciłem do pracy.PYTANIE MOJE - O JAKIE ODSZKODOWANIE(A) MOGĘ WYSTĄPIĆ DO "PZU" ???????pozdro K3m Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ernestyna Posted May 29, 2009 Share Posted May 29, 2009 Rozumiem, że sprawca wypadku miał wykupione ubezpieczenie OC w PZU...Tak, możesz starać się zarówno o zwrot kosztów związanych z leczeniem ( koszt rehabilitacji, zakupu lekarstw, sprzętu ortopedycznego itp) zadośćuczynienie za doznany ból oraz za zniszczone podczas wypadku przedmioty (np.ubranie, telefon, leptop). Poza tym jeśli w wyniku wypadku utraciłeś część dochodu, premie, prowizje, również możesz i powinieneś do ubezpieczyciela o to wystąpić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts