kasiawaw Opublikowano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 Witam. w czerwcu ub.r. miałem wypadek w pracy na terenie kraju.Pracowałem jako kierowca w transporcie zagranicznym. Ubezpieczony bylem w firmie Signal Iduna w wariancie NNW. PO skonczonym leczniu we wrzesniu przesłałem zgłoszenie szkody wraz z niezbedną dokumentacją. Do dnia dzisiejszego czekałem na decyzje, dzwoniąć i pytając czy sprawa została rozpatrzona. Dziś rano usłyszałem od osoby która udziela w firmie informacji ze sprawa nadal jest nierozpatrzona. I co sie okazuje.... po południu otrzymuje list z pismem tejże firmy ze roszcenie zostaje oddalone.... Pismo jest z datą z końca maja. Więc dziś rano powinienem otzymać informacje ze coś jednak wiadomo. Pomijając fakt iż widocznie mają niekompetentnych pracowików zastanawiam sie nad wydaną decyzją. Otóż w uzasadnieniu piszą ze nie dostarczyłem zlecenia wyjazdu za granicę i sprawa zostaje oddalona. Czy mam przez to rozumiec ze ubezpieczony byłem tylko za granicami kraju? Pozatym z tego co sie orientowałem firma ubezpieczeniowa miała 30 dni na wydanie decyzji a wydali ją 8 miesiecy po moim zgłoszeniu szkody! Nie posiadam już zadnych zlecen wyjazdu z tamtego czasu ponieważ nie ma obowiązku ich przechowywania, pozatym już tam nie pracuję od jakiegoś czasu wiec niewiem co teraz? Gdyby ubezpieczyciel poinformował mnie o dostarczeniu takiego zlecenia w terminie 30 dni - tak jak to powinno być - to pewnie nie byłoby problemu. Ale teraz, po roku od zdarzenia nie posiadam takich rzeczy. Dodam jeszcze ze 3 lata temu miałem wypadek za granica i zadnych zlecen wyjazdu odemnie nie wymagano! A nagle okazuje sie ze są potrzebne, a minęło już prawie 12 miesięcy od mojego wypadku. POzatym od wrzesnia nikt z firmy sie do nie nie odezwał, nie poinformował o opóznieniu w wydaniu decyzji i nagle pisza ze oddalają bo czegos brakuje. Prosze o pomoc, gdyż napewno chce sie odwołać - mam na to 30 dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magas07 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 WitamProponuję wystąpić z pismem [ za dowodem doreczenia ] do b. pracodawcy o potwierdzenie faktu wkonywania pracy na polecenie pracodawcy lub też osoby upoważnionej do wydawania poleceń. Można umotywować tym,że oczekuje Pan na rostrzygnięcie dot. odszkodowania w związku z wypadkiem komunikacyjnym.powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi