Agunia Posted June 5, 2009 Share Posted June 5, 2009 Witam.Potrzebuje porady co do mojego przypadku. Mialam wypadek na lodowisku miejskim. Jezdze od dziecinstwa na lyzwach a mam juz 37 lat i staralam sie systematycznie odwiedzac lodowisko. Znam doskonale zasady tam panujace. Wypadek byl nie z mojej winy gdyż z naprzeciwka (pod prad) jechala mala dziewczynka i aby uniknac zderzenia przechylilam sie do tylu i upadlam. W wyniku tego doznalam pekniecia czaszki i nadtwardowkowego krwiaka mozgu. Bylam w szpitalu i na zwolnieniu lekarskim. Bole i zawroty glowy mam do dzis.Nie bardzo wiem jak udowodnic wine dla lodowiska. Mają ubezpieczenie oc .Jeszcze do nich sie nie zglaszalam gdyz nie mam pojecia od czego zaczac.Prosze mi podpowiedziecZ gory dziekuje Aga. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrzysztofJ Posted June 7, 2009 Share Posted June 7, 2009 mogą być trudnośći właśnie z udowodnieniem winy, lodowisko ma regulamin i akceptacja go nastepuje automatycznie z kupnem biletu. Sa świadkowie, była tam kamera? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agunia Posted June 11, 2009 Author Share Posted June 11, 2009 Zdaje sobie sprawe ze trudno bedzie . Swiadkow mam, natomiast zastanawiam sie czy nie poczekac az znowu otworza lodowisko we wrzesniu bo juz jest zamkniete i wtedy zebrac dowody w swoim sledztwie np. ze dzieci sa bez opieki w wieku ponizej 12 lat, czego wlasnie regulamin zabrania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ren Posted June 12, 2009 Share Posted June 12, 2009 ja miałam wypadek na lodowisku w zeszłym roku w lutym,do chwili obecnej jestem na świadczeniu rehabilitacyjnym do sierpnia.Złożyłam papiery o odszkodowanie w lutym tego roku, niedawno otrzymałam odpowiedż odmowną. Mój wypadek polegał na tym że wjechałam w wyrwę w lodzie i miałam spiralne złamanie prawego podudzia, natomiast rozmawiając praez infolinię z PZU i opisując wszystko powiedziałam że nie mam dowodów i to był mój błąd.Zrób zdjęcia i miej dowód na to że dzieci jeżdżą bez opieki, musisz udowodnić ich winę .W przeciwnym razie szkoda zachodu.Ja dzwoniąc do głównej siedziby PZU i dopytując się dlaczego odmówili dostałam odpowiedż że powinnam zrobić zdjęcie tej wyrwy,bo oni rozmawiając zdrugą stroną czyli dyrekcją lodowiska nie dopatrzyli sie zaniedbań. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agunia Posted June 12, 2009 Author Share Posted June 12, 2009 Dziekuje i wlasnie tak zrobie. To ja musze udowodnic ze lodowisko nie przestrzega regulaminu. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts