Belka Opublikowano 6 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 Witam,pisano już na tym forum o OC od zakładu pracy ale jak to wygląda w praktyce?czy trzeba pisać jakiś wniosek? do nich ...a co jeśli zakład pracy nie czuje sie winny i zwyczajnie aby nie zawyżać swoich składek zlekceważy pracownika ..Mam protokół wypadkowy z którego wynika ze nikt nie jest winny ,normalne w dużych zakładach ...minęło już 1,5 roku ,wyczerpałam już wszelkie świadczenia ,prócz odszkodowania za uszczerbek na zdrowiu ponieważ mam przyznaną rentę w związku z wypadkiem przy pracy.Dlatego proszę o informacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magas07 Opublikowano 6 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 Witamproszę skierować do pracodawcy pismo o skierowanie na badania lekarskie przez lekarza orzecznika ZUS-u w celu ustalenia procentowego uszczrbku na zdrowiu i wypłaty jednorazowego odszkodownia przez ZUS. W pismie skierowanym do pracodawcy można zaznaczyć, [ pod warunkiem,że tego poszkodowany chce ] że poszkodowany pracowanik będzie dochodził roszczeń z tytułu wypadku przy pracy od pracodawcy na podstawie przepisów KC z OC zakładu pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi