Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Wypadek autem z angliii w PL

Rekomendowane odpowiedzi

Witam MAm pewien problem sprowadziłem auto z anglii jest na ang blachach ubezpieczony z waznym przegladem wsyzstko ok i dzis mialem niemila sytuacje poniewaz mialem wypadek auto na PL blachach uderzylo mi w bok i prawie caly skasowało policji nie bylo poniewaz sprawca przyznal sie do winy mam jego wszystkie dane i teraz pytanie czy mam prawo do odszkodowania z jego OC???? czy ubezpieczalnia mi nie odmowi pozniewaz jest to auto z anglii po prawej stronie kierownica???? Zaznaczam ze przyznal sie do winy i podpisal mi oswiadczenie auto naszczescie jezdzi bardzo prosze o szybko ppomoc..

No tak rozumiem i dziekuje za pomoc ale czy wycenia mi normalna wartosc auta taka jaka jest w PL czy wyplaca mi jakies grosze bo przekalkuluja ze to anglik to tani jak cholera .???????? Z góry dziekuje za odp zaznacze jeszcze tylko ze ma skasowany caly prawy bok wgniecione drzwi przednie i tylne i proga ale auto jezdzi bez zastrzezen

Odpowiedz sobie sam. Czy jakby obok siebie stały identyczne samochody, tylko jeden z kierownicą po lewej, a drugi po prawej stronie, to który chciałbyś kupić? A jak byś taki z kierownicą po prawej stronie chciał zarejestrować w Polsce, to ile trzeba byłoby wydać na przekładkę kierownicy, oceny rzeczoznawców, przegląd techniczny itd.? Jakieś wnioski? Na konkretną wycenę to na forum to raczej nie licz, jeżeli jest Ci taka potrzebna to zleć to rzeczoznawcy.