Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Po 6 miesiecach meki i 2x artroskopiach dostałem uwaga 191zl!!!!!

piotrus56
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Diagnoza; uraz kłykci kosci udowej (nie wiem czy trafna) po 2 artroskopiach punkcjach , prywatnym leczeniu masy kasy wydanej na doprowadzenie nogi do stanu uzywalnosci dostaje specialne wezwanie na komsje specialnie zwolywana na moj przypadek po czym po 3 dniach przychodzi wniosek ; zasilek dzienny/ryczałt z tytulu niezdolnosci do nauki ;11.40pln ( a nie cwicze caly rok nie wspominajac ze 6 miesiecy do szkoly nie chodzilem).

swiadczenie z tytuly stalego uszczerbku 180zl

Poradzcie cos czy da sie z tym czyms cos zrobic co ja sobie za to waciki kupie to sa kpiny!!

Witam

Od decyzji lekarza orzecznika ZUS można odwołać się do Komisji Lekarskiej. Decyzja ZUS lub KRUS zawiera pouczenie. Proszę pamietać o dotrzymaniu terminów. Natomiast od decyzji Komisji Lekarskiej można wystąpić na drogę postępownia śadowego. Jeżeli to schorzenie powstało podczas pracy do Sądu Okręgowego Sądu Ubezpieczeń Społecznych.

powodzenia

Sprawdź najpierw na jaką sumę ubezpieczenia byłeś ubezpieczony oraz jaki stopień trwałego inwalidztwa zostal przyznany. W warunkach ubezpieczenia sprawdź także za jaki okres może być wypłacany zasiłek dzienny i jak określona jest jego wysokość. Jeżeli wszystko zostało naliczone zgodnie z OWU NNW, a zapewne tak było, to może warto odwołać się od orzeczenia komisji lekarskiej. Jeżeli przyznają wyższy uszczerbek to i wypłata może trochę się zwiększyć. Jedno jest pewne - kokosów to raczej z tego nie będzie! Zgaduję, że być może komisja przyznała Ci 3% uszczerbek na zdrowiu co przy sumie ubezpieczenie np. 6000zł daje właśnie do wypłaty 180zł... Jak określą uszczerbek na 5% to dopłata wynioslaby 120zł. Dziwi mnie trochę wypłata zasiłku dziennego w wysokości 11,40, może tu zaszła jakaś pomyłka w naliczaniu...?