morecki51 Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 prowadziłem samochód marki Ford Maverick zoztałem uderzony w tył przez zamochód ciężarowyWina była po stronie ciężarówki kierowca został ukarany mandatem karnymDochodzę usunięcia szkód z jego OC /HESTIA/Likwidator stwierdził uszkodzeni ja protokół szkód podpisałem-uszkodzone drzwi tylne-uszkodzony zderzak z lampami tył-uszkodzony lewy i prawy błotnik-uszkodzony dach prawa strona-uszkodzone szyby z prawa stronylampa prawa zbita-lewy błotnik przód-drzwi prawe-podwozie samochodem rzuca lekkoHestia wyceniła naprawe na 5000 złJa samochód ledwo kupiłem miałem go zaledwie miesiącczy moge rządać przywrócenia stanu samochodu przed wypadkiem przez wymianę częsci a nie ich wyklepania i szpachlowania itp proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morecki51 Opublikowano 18 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 prowadziłem samochód marki Ford Maverick zoztałem uderzony w tył przez zamochód ciężarowyWina była po stronie ciężarówki kierowca został ukarany mandatem karnymDochodzę usunięcia szkód z jego OC /HESTIA/Likwidator stwierdził uszkodzeni ja protokół szkód podpisałem-uszkodzone drzwi tylne-uszkodzony zderzak z lampami tył-uszkodzony lewy i prawy błotnik-uszkodzony dach prawa strona-uszkodzone szyby z prawa stronylampa prawa zbita-lewy błotnik przód-drzwi prawe-podwozie samochodem rzuca lekkoHestia wyceniła naprawe na 5000 złJa samochód ledwo kupiłem miałem go zaledwie miesiącczy moge rządać przywrócenia stanu samochodu przed wypadkiem przez wymianę częsci a nie ich wyklepania i szpachlowania itp proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asia Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 WitamMa Pan jak najbardziej prawo żądać wymiany części na nowe, a nie tylko wyklepania, choć to zależy od głębokości wgnieceń i nieużyteczności części do dalszej eksploatacji.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Musi Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Witam.Przydarzyla mi sie podobna sytuacja. Roznica taka ze uderzyl we mnie samoch osobowy oraz ze autko moje ma 6 lat. Kwestia wieku auta chyba w tym przypadku nie gra roli tylko kwestia uszkodzen. Jezeli bedzie mozliwosc naprawy przez wyklepanie lub szpachlowanie to to wlasnie zastosuja. Jezeli cos nie bedzie sie dalo to jak najbardziej kwestia nowych czesci. U mnie sprawa toczyla sie o PZU przyjechal do mnie rzeczoznawca obejrzal i odziwo dalo sie z nim normalnie rozmawiac chodzilo ze chcialem nowy zdzerzak a nie zeby go spawali ale niestety byl tylko powierzchownie pekniety jakby pekl na wylot to wtedy wymiana na nowy. oborcz tego lekkie klepanie klapy bagaznika pomalowanie jej oraz spawanie i malowanie zdzekarza i wymiana pasa pod zdzerzakiem na nowy. Jezeli rzeczoznawca wydal juz opinie to chyba moze sie Pan od niej odwolac.PozdraiwamŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi