przeciete sciegna i nerwy

Założył miniu, 11 czerwca 2009 · 292 wyświetlenia

miniu

witam

zeszlego roku a mianowicie w grudniu mialem wypadek w pracy.Trzymajac noz przecialem sobie 2 sciegna i nerwy w palcu wskazujacym u prawej reki.Czekala mnie operacja w ktorej bylo celem zszycia sciegna,natomiast po tym zabiegu okazalo sie ze strasznnie szybko mi sie wsystko goi i wskutek tego sciegno przykleilo mi sie do miesni i nie moglem ruszac palcem no wiec czekal mnie kolejny zabieg (uwolnienie sciegna) po tym zabiegu bylo wszystko ok ale po tyg czasu sciegno mi sie zerwalo:/ jakies 2 tyg temu mialem kolejny zabieg w ktorym zostalo mi przeszcepione sciegno z przedramienia do palca i nie moge narazie ruszac palcem bo lekarz mi tak zalecil bo powiedzial ze mam zbyt kruche sciegno w palcu musi sie troche zagoic.

pytanie dotyczy ile uszczerbku na zdrowiu mi sie nalezy mniej wiecej moze ktos wie bo byl w podobnej sytuacji aha i jestem ubezpieczony tylko w zusie

dziekuje i pozdrawiam

fronceka
Witaj.Miałem teraz 6 tygodni gipsu po zszyciu zginaczy palca środkowego.Po tygodniu[29 lipca],CZYLI W SUMIE 7 TYGODNIACH,ścięgno się zerwało.Czy tobie wszczepiali protezę huntera,czy od razu przeszczepili ścięgno?Jeśli ktoś ma podobny przypadek,niech się odezwie.W kupie raźniej.