carlos58 Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Witam, moje pytanie co prawda nie dotyczy odszkodowania ale może będziecie w stanie udzielić mi odpowiedzi.Otóż mam 25 lat, jestem zatrudniony jako pracownik magazynowy w hurtowni materiałów budowlanych, 28.03.11 uległem wypadkowi w pracy, podnosząc worek jakiegoś materiału doznałem urazu kręgosłupa. 27 kwietnia byłem operowany w szpitalu WIM przy Szaserów w Warszawie, teraz jestem na zwolnieniu lekarskim- co prawda operacja się udała, ale diagnoza oczywista- nie mogę dźwigać, więc do pracy w magazynie nie wrócę. Moje pytanie brzmi czy po upłynięciu okresu pobierania zasiłku chorobowego, przysługiwać mi będzie świadczenie rehabilitacyjne, pytam ponieważ w regulaminie wyczytałem, że przydzielane jest ono osobom u których dalsze leczenie lub rehabilitacja rokują odzyskanie zdolności do pracy, a wiem na pewno, że żadna rehabilitacja nie pozwoli mi na powrót do pracy którą do tej pory wykonywałem. Czy to dyskwalifikuje mnie z możliwości pobierania świadczenia? pozdrawiam i dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukuska Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Carlos 58 ja mam podobną sytuacje byłam 6mc na zwolnieniu wypadk 100procent płatnym,a teraz jestem 9mc na zasiłku rehabilitacyjnym i złożyłam o 3mc przedłużenia poniewaz na zasiłku rehabilitacyjnym można byc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukuska Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 sorki nie dokonczyłam zasił rehabilitacyjny tylko 365dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlos58 Opublikowano 4 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 No to cieszę się że CI się udało, chodzi mi tylko o to jak lekarz odbierze mój obecnie wykonywany zawód, bo do niego na pewno nie wrócę, mam zakaz dźwigania do końca życia, mimo że operacja się udała to żaden zabieg nie naprawi kręgosłupa, chodzi mi o to czy przyzna mi świadczenie biorąc pod uwagę że będę mógł po leczeniu wykonywać inną pracę, niekoniecznie taką jaką wykonywałem do tej pory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukuska Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 pewnie ze przyzna to jest swiadc zenie rehabilitacyne pewnie wyslom cie do sanatorium ja tez jestem po operacji kregosłupa szyjnego i jestem 9mc na zasiłku rehabilitacyjnym złozyłam tez o grupe i otrzymałam 2gr umiarkowanom 05r-10n narząd ruchu ,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukuska Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 jesli masz wypadek uznany to bedziesz miec 100procent płatny zasiłek rehabilitacyjny płacony,tyle ile masz za zwolnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behapowka Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 tu masz odpowiedźhttp://prawo-pracy.pl/forum/viewtopic.php?t=19984 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 4 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 carlos58 wrote: Czy to dyskwalifikuje mnie z możliwości pobierania świadczenia? pozdrawiam i dziękuję za pomoc 1) Zwykle rokuje się powrót do zdrowiai nie będzie to dyskwalifikowało w przyznaniu takiego świadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi