hipis Opublikowano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Witam mam taka sprawe. Bylem na spacerze upadlem doznajac przy tym zlamania kregoslupa. Bylem pod wplywem alkoholu. Czy nalezy mi sie odszkodowanie? Jestem ubezpieczony w PZU Zycie. Z gory dziekuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prawnik4 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 W większości ubezpieczeń dobrowolnych stan po spożyciu alkoholu wyłącza odpowiedzialność ubezpieczyciela? Ile miał Pan tego alkoholu we krwi i co było przyczyną upadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hipis Opublikowano 7 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Alkoholu bylo 2,05g/l przyczyna upadku było ześlizgnięcie się. Mam jeszcze jedno pytanie mam 2 karty leczenia szpitalnego, pierwsza ze szpitala do którego zostałem przewieziony po wypadku i druga ze szpitala gdzie odbyła się operacja (tu nie ma już alkoholu we krwii). I jeszcze jedno podczas transportowania z góry byłem niesiony pomimo podejrzenia urazu kręgosłupa w takim worku a powinienem na desce ortopedycznej, ten fakt zdziwił bardzo pielęgniarki, które zajmowały się mną. Czy było to zaniedbanie i czy mogę o coś takiego pozwać szpital? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prawnik4 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Fakt, że w karcie informacyjnej nie ma nic na temat alkoholu, nie oznacza że Ubezpieczyciel nie będzie prowadził własnych ustaleń. Może zażądać pełnej dokumentacji medycznej i tam taka informacja zapewne się znajdzie. Poza tym w druku zgłoszenia szkody składa się oświadczenie dot. trzeźwości i jeśli Pan skłamie mogą być różne tego konsekwencje. Pozwanie szpitala ma sens jeśli w następstwie błędu medycznego doszło do powstania szkody, a tu tego nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hipis Opublikowano 7 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Także ten alkohol spowoduje odmowę wypłaty odszkodowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prawnik4 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Prawdopodobnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi