oluchaaa Opublikowano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 Mieszkam w UK wiem ze to forum jest na temat polskich wypadkow ale prawo mamy chyba podobne. Mianowicie zostalam okradziona na sume L1500, zlodziej wylamal drzwi i zostawil odciski palcow. Podalam liste skradzionych przedmiotow. Po 3 miesiacach otrzymalam list ze sprawca zostal znaleziony poprzez innego typu wykroczenie i przyznal sie tez do wlamania do mojego domu. Nie mialam zadnego ubezpieczenia, i moje pytanie brzmi nastepujaco :Co z tym dalej bedzie?Czy nalezy mi sie jakies odszkodowanie?Czy wlamywacz bedzie zmuszony zaplacic kare? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bochenek Opublikowano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 odzkodowanie, jesli nie mialas zadnego ubezpieczenia sie nie nalezy, bo niby skąd:)Nie wiem jak to wygląda w UK, ale w polsce mozesz wytoczyc sprawcy proces cywilny i żądać od niego zwrotu kwoty pieniężnej za zniszczenie i kradzież.Podejrzewam, ze tak samo dziala to w UK, ale pewnosci na 100% to nie mam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi