J/W oświadczając, że .... tu cyt... Świadczeni rehabilitacyjne przysługuje ubezpieczonemu, który po wyczerpaniu zasiłku chorobowego jest nadal niezdolny do pracy a dalsze leczenie lub rehabilitacja rokują odzyskanie zdolności do pracy. Z posiadanej dok. wynika, że złożył pan wniosek o świadczenie reh. w związkiem z wypadkiem przy pracy.
Decyzją dyrektora odmówiono uznania zdarzenia za wypadek przy pracy (dop. protokół stanowi co innego i pracodawca uznaje wypadek przy pracy) , z uwagi na brak związku zdarzenia z praca (byłem oddelegowany na kilka dni do Szwajcarii jako kierowca tir i wybuchła mi butla turystyczna). W tej sytuacji ZUS nie znajduje przesłanek do wszczęcia postępowania orzeczniczego mającego na celu ustalenia uprawnień do świadczenia reh. w związku z wypadkiem przy pracy- koniec cyt.
Chciałbym nadmienić jednocześnie, że w związku z wypadkiem doznałem poparzenia twarzy , obu rąk oraz połamania obydwu pięt. Według lekarz prowadzącego moja reh. potrwa jeszcze kilka miesięcy. Zostaje na chwilę obecna bez jakiejkolwiek pomocy nie wiem czy zacząć pracować przy użyciu silnych środków przeciwbólowych czy zdechnąć z głodu dzięki Zusowi i ich niekompetencji. Proszę o odpowiedź.