mysza515 Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 Witam, jakieś dwa tygodnie temu miałam wypadek Toyotą Land Cruiserem, może nie tyle co wypadek ale zdarzenie drogowe, mianowicie gość cofnął we mnie ciężarówką cofając. Po prostu mojego auta nie zauważył.Przyznał się do winy i podpisał oświadczenie, PZU wyceniło mój samochód jako wartość sprzed wypadku na 45.000,00 PLN wartość po wypadku na 25.000,00 i obliczył wartosc odszkodowania na 20.000,00. Jednocześnie PZU napisało że przywrócenie pojazdu do stanu sprzed wypadku jest ekonomicznie nieuzasadnione, gdyż koszt naprawy pojazdu przekracz jego wartość!!!!!!!!!!!!!To rozumiem że za 20 tys. mam sobie kupić taki sam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!PROSZE O POMOC!!!!!!!Jak sie od tego dowołać, co mam zrobić żeby odzyskać sprawne auto(BEZ PONOSZENIA KOSZTÓW Z MOJEJ STRONY dlatego ze wkońcu to JA jestm poszkodowana) albo pieniądze na taki sam bo auto to służy mi do prowadzenia działalnośći gospodarczej!!!!!!!!!!!!!!!!!!PROSZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruz Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 warian1:wybierasz warsztat w którym koszt naprawy nie przekroczy 100% wartości pojazdu (w tym wypadku 45000zł). Przedstawiasz do PZU kosztorys. Po jego akceptacji naprawiasz auto i dostarczasz faktury do PZU. PZU wypłaca kasę Tobie (jeśli pokryjesz koszt naprawy) bądź serwisowi (jeśli wszyscy właściciele skutecznie zrzekną się odszkodowania na warsztat). wariant2sprzedajesz wrak za 25000zł + 20000zł od PZU i masz 45000zł na zakup samochodu o takich samych parametrach ja Twój obecny. Wybór należy do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mysza515 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Dzięki za inormację , pewnie będę musiała tak zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi