Wesley Opublikowano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 W 1986 roku mialem z mojej winy ( bez mandatu ) wypadek komunikacyjny - w drodze do pracy. Wyplacono mi jednorazowe odszkodowanie, oraz przyznano - rente wyrownawcza z PZU, wyplacano ja do momentu zgloszenia przeze mnie podjecia w 1990 r podjecie dzialalnosci gospodarczej, ktora zakonczylem w 1995 w tym czasie - wystapilem do PZU o wznowienie wyplaty, ale otrzymalem odmowe, gdyz ZUS na kolejek komisji - orzekl: niepelnosprawnosc z "ogolnego stanu zdrowia".Mam - problemy zdrowotne do chwili obecnej, oraz lecze sie do chwili obecnej.Mimo tak dlugiego uplywu czasu - slyszalem, ze moge jeszcze wznowic sprawe. Czy to prawda ? Oraz jesli tak, to co powinienem zrobic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 4 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 Co do zasady szkoda z ubezpieczeń dobrowolnych NNW ulega przedawnieniu po 3 latach od zaistnienia szkody przy czym bieg przedawniania ulega przerwaniu po zgłoszeniu szkody i po wydaniu decyzji zaczna biec na nowo. Wobec tego mało szczegółów sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi