lbl Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 witamTydzien temu(7 czerwca) jechałem ścigaczem z sąsiadem jako pasażer i na zakręcie ostro nas wyrzuciło. W wyniku tego złamałem ręke, spadły mi sandały i ubiłem 2 pięty(tzn piętam zaryłem w barierki). Zrobiono mi prześwietlenie, ręka w gips, natomiast zdjęcie RTG pięt wykazało silne stłuczenie tkanek miękkich kości. Lekarz na początku mówił że piety pójdą w gips a potem po naradzie powiedział że nie ma sensu zakładać gipsu i zalecił smarować pięty altacetem i zażywać tabletki calcenato 2x1 i tabletki ketonal przeciwbólowo.Moje pytanie brzmi jak się leczy takie stłuczenia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lbl Opublikowano 19 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 pomoże ktoś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojacie Opublikowano 19 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 Ja miałam kiedyś stłuczoną rękę, profilaktycznie dali mi gips, ale krótko jakoś, a potem jakieś maści przeszło po 2 tyg, nawet trochę szybciej. Stosuj się do zaleceń i po prostu oszczędzaj przez jakiś czas, samo w końcu przejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi