Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

gdy sprawca się nie przyznaje

oxford
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam mam pytanie

co się dzieje jeśli w notatce policyjnej wyraznie napisano sprawcę wypadku, ubezpieczalnia dostala ta notatkę z miejsca zdarzenia. sprawca nie przyznaje się do winy dlatego ubezpieczalnia nie chce mi wypłacić należnych mi pieniędzy.

jak teraz te sprawy będą się toczyć

A czy sprawca przyjął na miejscu mandat? Bo to że został wskazany o niczym jeszcze nie swiadczy. Jesli się nie przyznał na miejscu, to sprawa trafi do Sądu i tam będzie rozprawa. JEsli przyjął mandat i się od niego odwołał, to też sprawa trafi do Sądu.

Dowiedz się najpierw jak stoi sprawa. JEsli nie bedzie rozstrzygniecia mandatowego, albo wyroku sądu to ubezpieczalnia nie przyjmie odpowiedzialnosci

• 3 tygodnie później...
HMMM Z TEGO CO MI SIĘ WYDAJE TO CHYBA NIE, ALE CIĘŻKO JEST MI POWIEDZIEĆ BO OD RAZU ZABRAŁO MNIE POGOTOWIE Z MIEJSCA ZDARZENIA A POLICJA NIE CHCE UDZIELIĆ MI TAKICH INFORMACJI

no to skoro sprawca nie przyjal na miejscu mandatu, to znaczy, ze nie zostal prawomocnie "skazany". W takim razie sprawce bedzie wskazywal Sąd. Zreszta, skoro wyladowales w szpitalu, to i tak z automatu sprawa trafi do sądu.

Tak wiec pewnie przyjdzie ci czekac na wyrok sądu.