Mam problem i byłabym wdzięczna gdyby ktoś mi pomógł i rozwiał moje wątpliwości.
Sprawa dotyczy mojego wypadku przy pracy a konkretnie zasiłku rehabilitacyjnego oraz zakładu pracy, w którym jestem zatrudniona.
Sprawa wygląda następująco:wypadek przy pracy(złamanie kostki w nodze), leczenie (operacja i rehabilitacja), wykorzystanie 182 dni zwolnienia ( w tym czasie następna operacja nogi), przyznany zasiłek rehabilitacyjny na 3 miesiące trwający do 13 czerwca 2009 roku.
15 czerwca miałam ostatnia już operację nogi, wcześniej złożyłam wniosek o przedłużenie zasiłku rehabilitacyjnego.Data badania przez lekarza orzecznika wypadła na 1 lipca 2009 roku.
Moje zapytanie:
1.Jak zakład pracy potraktuje mnie w czasie trwającym od 13 czerwca do 1 lipca?
2.Jak lekarz orzecznik podejmie decyzje o ewentualnym przedłużeniu zasiłku, to od kiedy on będzie naliczony : czy od 13 czerwca czy od 1 lipca?
3.Lekarz, który robił mi operację wystawił mi zwolnienie od 14.06.2009 do 01.07.2009 ale zakład pracy powiedział, że nie może przyjąć tego zwolnienia a tylko zaświadczenie o mojej dalszej niezdolności do pracy od ZUS.Czy to prawidłowe zachowanie?
4.Czy za ten okres od 13 czerwca do 1 lipca nie będzie mi się należało wynagrodzenie?
Proszę o odpowiedź.