USUNIETE DYSKI
Założył kukuska, 9 czerwca 2011 · 391 wyświetleń
Witam.
Z tego co Pani napisała wynika ,że należy się odszkodowanie. Pozdrawiam.
Witam.
Zgodnie z ustawą :umiarkowany stopień niepełnosprawności przyznaje się osobie z naruszoną sprawnością organizmu, niezdolnej do pracy albo zdolnej do pracy jedynie w warunkach pracy chronionej lub wymagającej czasowej lub częściowej pomocy innych osób w celu odgrywania ról społecznych.
Czas pracy nie może przekraczać 7 godzin na dobę i 35 godzin tygodniowo.
Witam.
Proszę się tylko nie załamywać jest Pani jeszcze młoda wszystko przed Panią. Trzymam kciuki . Pozdrawiam.
kukuska napisał(a):
tak wypadek w pracy uznany ,swiadfkowie byli ,wylewajac wode z gara strzeliło mi w szyi,zwolnienie 6mc 100procent płatne ,teraz 9mc zasiłek z zus tez 100procent płatne, wywnioskowałam o stopien niepełnosprawnosci,nie jestem w stanie pracowac rece cierpną,bolom
Wówczas jest to wypadek przy pracy. Zgodnie z tezą wyroku S.N. z dn. 10 kuty 1977 r. III PR 194/76 OSNC 1977/10/196 "Wysiłek fizyczny powodujący w czasie pracy uszkodzenie organu wewnętrznego pracownika dotkniętego schorzeniem samoistnym może uzasadniać uznanie tego zdarzenia za wypadek przy pracy, jeżeli wysiłek ten będący zdarzeniem zewnętrznym w sposób istotny przyspieszył bądź pogorszył istniejący już stan chorobowy".