aklos Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Proszę o podpowiedż.W lutym złamałam spiralnie w górach kości podudzia. Operacja , gwóźź śródszpikowy i 4 śruby. Brałam 40 zastrzyków przeciwzakrzepowych Noga wyglądała coraz lepiej . Po 4 miesiącach zrobiono mi zdjęcia i są tylko śladowe ilości zrostów. Jestem nauczycielem. Kończy mi się chorobowe . Co dalej robić? Lekarz dal mi tylko kolejne zwolnienie i nic z lekarstw. Może coś ze mną nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Cześć !Złamałam swoje kości podudzia (spiralnie piszczel w 1/3 dalszej czyli na dole i strzałkę pod kolanem). Wypadek miał miejsce na lodowisku. Za 3 dni minie 5 m-cy. Też mam kłopot ze zrostem ( słabo postępuje) ale jestem leczona zachowawczo bez zespolenia więc 4 m-ce nosiłam gips. Lekarzowi taki opóźniony zrost bardzo się nie podoba. W takich wypadkach trzeba niestety czekać a potem ewentualnie interweniować operacyjnie. Ponieważ kończy się mój limit zwolnienia lekarskiego muszę iść na świadczenie rehabilitacyjne lub do pracy. Po wielu przemyśleniach wybrałam to drugie (pracę mam przy biurku). Narazie mam cichą zgodę ortopedy i muszę przejść przez lekarza medycyny pracy. Pisałaś, że jesteś nauczycielem więc wynika z tego, że masz więcej możliwości uzyskania czasu na dojście do sprawności. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi