krzych Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 obciąłem 1,5 cm. palca drugiego lewej ręki i trzeciego zerwało paznokieć oraz zcieło opuszek jaki % może mi dać odszkodowania bo wszyscy mówią różnewersje czekam na komisję chciałbym już być przygotowany na ich orzeczenie . czy ktoś może mi to określić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magas07 Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Lekarz orzecznik ustala procentowy uszczerbek na zdrowiu na podstawie tabeli zamieszczonej Dziennik Ustaw z 28 grudnia 2002 nr 234 poz. 1974 Rozporządzenia Min. Pracy I Polityki Socjalnej z dnia 18 grudnia 2002 r.w sprawie szczegółowych zasad orzekania o stałym lub długotrwałym uszczerbku na zdrowiu, trybu postępowania przy ustalaniu tego uszczerbku oraz postępowania o wypłatę jednorazowego odszkodowania. Na podstawie zał w poz. 139to może być od 1 do 2 procent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi