ibanez115 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Witam 2 tyg. temu miałem wypadek na terenie Wrocławia. Facet jadący prawym pasem na skrzyżowaniu zjechał na mój lewy pas ( prawdopodobnie nie popwtrzył w lusterko i zjechał na mój pas, spychając mnie z drogi) w wyniku tego ja zjechałem na lewe pobocze uderzając w słup sygnalizacyjny (gościa który mi zajechał drogę nie dotknąłem). Skasowaełm cały przód auta, poduszki powietzne wystrzeliły. Inni kierowcy się zatrzymali a ten poprostu zwiał. Mam świadka, który to widział i podał mi numery tego samochodu. Policja na podstawie numerów namierzyła ten pojazd. Nie jest to auto z wrocławia, dlatego policja wrocławska wysłała informacje do policji skąd pochodzi to auto o przesłuchaniu tego faceta z wnioskiem o ukaranie i aby sie przyznał do winy. On nie przyznaje sie do winy..Mam pytanie? Co teraz ? Czu mam go pozwac z powództwa cywilnego ?? Czy będzie Sąd Grocki??Proszę o rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.kiler Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 Musisz mieć nagranie z kamer lub z fotoaparatu.Może sie opierać oto ze tys mu zajechał droge tez może mieć świadków.Ze nie dostsowałes prędkości itd .twoja wina .Weż z AC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi