Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

TUiR WARTA jak zmusić do dialogu.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Opis sytuacji;

01.05.2009 kolizja ze sprawczynią ubezpieczoną w WARCIE

12.05.2009 zgłoszenie szkody

18.05.2009 oględziny samochodu

W między czasie umorzono postępowanie Policji przeciw sprawczyni i skierowano wniosek do Sądu Grodzkiego.

27.05.2009 informacja o wycenie szkody przesłana mailem ( informacja, a nie decyzja. Śmieszna rzecz - odliczenie -100 zł za utracony dow, rejestracyjny, utracony w wyniku kolizji.)

17.06.2009 wysłałem list polecony z zapytaniem co w sprawie, bo na maile prowadząca sprawę nie odpowiada a nr telefonu nie podali.

Do dnia dzisiejszego brak informacji, zero kontaktu ze strony TUIR WARTA.

Pytanie ; co oprócz czekania mogę zrobić ?

WITAM

Jeżeli sprawczyni się nie przyznaje to nie pozostaje Ci nic innego jak czekać na wyrok sądu. Jeśli masz AC możesz zgłosić z dobrowolnego ubezpieczenia a po zakończonym postępowaniu regresować do TU sprawcy.

Witam.

AC nie posiadam.

Sprawę kolizji drogówka przekazała kryminalnym, ponieważ trzy osoby odwieziono do szpitala na badania. Brak obrażeń ciała - kryminalni umarzają i przekazują do sądu grodzkiego za spowodowanie zagrożenia itp.

Wina sprawczyni niezaprzeczalna - cofanie i zawracanie na rozjeżdzie dróg szybkiego ruchu - byłem przesłuchany tylko jako świadek i nie wieżę aby zaprzeczała swojej winie.

Problem na tym że ustawowy termin 30 dni minął a prowadząca sprawę Marzena T. z Warty nie odpisuje na moje maile, brak kontaktu , brak informacji.

Stąd pytanie - jak zmusić do dialogu.

Dzięki.