Koval78 Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imported_michal Opublikowano 8 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 witam,niestety tak bywa. jezeli sprawca sie odwolal trzeba mu dac prawo do obrony, to niejest panstwo pisowskie 24 godzinne (choc w twoim przyapdku szkoda, bo by szybko osądzili, a tak bedzie się wlekło...)ale wez pod uwagę pare okoliczności:1)ktokolwiek winny odszkodowanie dostaniesz, tylko póżniej:/.2)będzie należało się odszkodowanie za wynajem samochodu, np, jezeli potrzebujesz takowy do pracy lub za parkiongowanie...no, rzeczywiscie pare okoliczności:/ nic...daj znac jak sprawa się toczy,pozdrawiam serdecznei! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koval78 Opublikowano 26 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 WitamMinęło prawie 3 miesiące od zdarzenia. dzisiaj dzwoniłem do komendy policji i dowiedziałem sie że postępowanie zostało zakończone i sprawa jest w prokuraturze. Od Pani referentki tej sprawy dowiedziałem się że kierowca A6 w postępowaniu przyznał się do spowodowania wypadku i że na protokole z przesłuchania jest jego podpis. Natychmiast zadzwoniłem do PZU i pan miał się dowiedzieć czy tak rzeczywiście jest. Czy to wystarczy do wypłaty odszkodowania czy będę musiał czekać na wyrok sądu (kolejne 2-3 mies. )? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_1st Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 nie do końca tak jest, to wykorzystywanie niewiedzy ludzkiej. Zgodnie z ustawą ubezpieczeniową, PZU jest zobowiązane do zakończenia likwidacji szkody w terminie 30 dni i NIE MOŻE ZASŁANIAĆ SIĘ OCZEKIWANIEM NA JAKIŚ WYROK, ,ale musi likwidować szkody w oparciu o własną wiedzę i znajomość prawa. Czyli powinni sami przeanalizować sytuację i zadecydować kto jest winien i dać odmowę, albo zapłacić. W praktyce to oczywiście bywa różnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koval78 Opublikowano 28 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 jakimi przepisami się podeprzeć w rozmowie z PZU aby udowodnć im że powinni mi już dawno wypłacić pieniądze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_1st Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 szukałem na stronie rzecznika, ale tam jest trochę niejasno opisane i do tego bez powoływania się na konkretne przepisy. musisz trochę pogrzebać w sieci. Póki jestem na zwolnieniu nie podeprę się cytatem. sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koval78 Opublikowano 14 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 WitamNadal PZU nie wypłaciło mi odszkodowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_1st Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 to zdzierstwo. A nie możesz zapytać krwiożerczej papugi, czy to też Ci sąd przyzna?Ja wystąpiłem do sądu sam, być może źle sformułowałem wniosek, bo koszta rozprawy przyznali PZU, ale już "wpisowego" nie doliczyli. Wbrew pozorom, nie jest to specjalnie skomplikowane. Mogę CI podesłać mój i sobie przystosujesz do swoich potrzeb, wtedy zapłącisz kilkaset zlotych, a wystąpisz we wniosku o ich zwrot oraz odsetki od dnia zgłoszenia szkody minus 30 dni na likwidację. Później tylko to oczekiwanie, minimum pół roku, ale skoro tyle już czekasz... Możesz też dorzucić koszt wynajmu pojazdu, tylko wszystko musisz sobie dokłądnie wyliczyć i podkładkę mieć oraz sensownie uzasadnić.Podaj maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koval78 Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koval78 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Witam15-04-2008 odbyła się rozprawa w sądzie odwoławczym. Sąd podtrzymał wyrok z sądu rejonowego i uznał apelację za bezzasadną.Zgłosiłem się do sekretariatu sądu po odpis wyroku zarówno sądu rejonowego jak i odwoławczego i udałem się z nimi do PZU.Pan prowadzący sprawę odpisy skopiował i powiedział że jutro zadzwoni do sądu czy wyrok jest prawomocny. I tu moje pytanie :Przecież wyrok sądu odwoławczego jest prawomocny zaraz po jego wydaniu ?Tak mi zresztą powiedziała sędzina zaraz po rozprawie. Pan z PZU z rozbrajającą miną powiedział że jeżeli wyrok jest prawomocny to uruchomi wypłatę odszkodowania. Mam nadzieję że wypłacą mi również koszty holowania , parkingu , kopii dow. rejestracyjnego - wszystkie te rachunki przedłożyłem w PZU. Czyżby to był wreszcie koniec ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Pablo_1st wrote:to zdzierstwo. A nie możesz zapytać krwiożerczej papugi, czy to też Ci sąd przyzna?Ja wystąpiłem do sądu sam, być może źle sformułowałem wniosek, bo koszta rozprawy przyznali PZU, ale już "wpisowego" nie doliczyli. Wbrew pozorom, nie jest to specjalnie skomplikowane. Mogę CI podesłać mój i sobie przystosujesz do swoich potrzeb, wtedy zapłącisz kilkaset zlotych, a wystąpisz we wniosku o ich zwrot oraz odsetki od dnia zgłoszenia szkody minus 30 dni na likwidację. Później tylko to oczekiwanie, minimum pół roku, ale skoro tyle już czekasz... Możesz też dorzucić koszt wynajmu pojazdu, tylko wszystko musisz sobie dokłądnie wyliczyć i podkładkę mieć oraz sensownie uzasadnić.Podaj mailaMozesz rowniez i mi podeslac takie pismo narazie jestem przygotowany na jedna sprawe z PZU ale nieoczekiwanie wylszla 2 z przed 5 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koval78 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 WitamNareszcie koniec !!!Pieniążki mam już na koncie. Minęło dokładnie 8 miesięcy odkąd zgłosiłem szkodę.Wiem, że są osoby które dłużej czekają na należne odszkodowania - nie załamujcie się !!!Dziękuję wszystkim a zwłaszcza Pablo_1st za dobre rady i podtrzymywanie na duchu. Dobrze, że są ludzie, którzy pomagają bezinteresownie choćby dobrymi radami.Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi