rafal_1977 Posted July 2, 2009 Share Posted July 2, 2009 Dziś będąc z synem pięcioletnim na placu zabaw przy bloku . Syn kręcił sie na karuzeli , po chwili wpadła mu noga . Okazało się że deska była włożona , a nie przykręcona . Syn ma więcej niż 10 szwów , jest to rana szarpana stopy prawej . Porobiłem zdjęcia karuzeli .Co mam dalej robić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
T_omasz Posted July 2, 2009 Share Posted July 2, 2009 WitamMoja 7 letnia córka doznała urazu na osiedlowym placu zabaw.Metalową hustawką wybiła sobie ząb oraz jest podejrzenie uszkodzenia stałych 1 i 2 ( uszkodzone nerwy)CZy nalezałoby do spółdzielni zglosic wypadek i o jakie odszkodowanie mozna walczyć.Prawdopodobne bedzie długie i kosztowne leczenie.Podobno metalowe hustawki na palcach zabaw powinny byc juz wycofane Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pro Bono Posted July 2, 2009 Share Posted July 2, 2009 Obawiam się, że w polskich realiach nie będzie to łatwa sprawa. Zacząłbym od jakiejś opinii rzeczoznawczej, która może dac argumenty w sporze ze spółdzielnią. Ewentualnie przygotowałbym zdjęcia, zanim spółdzielnia nie usunie zaniedbań. Długie i kosztowne leczenie oznaczac może szanse na wysokie odszkodowanie. Ponieważ nie istnieją jakieś sztywne ramy określające kwoty pieniężne, należy brac pod uwagę koszty powrotu do zdrowia, ból, cierpienie, dyskomfort psychiczny, czyli wszystkie niewymierne czynniki. Niewykluczone, że warto zastanowic się nad pomocą specjalisty od odszkodowań. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ambiance Posted July 3, 2009 Share Posted July 3, 2009 Córka zpewne jest ubezpieczona grupowym ubezieczeniem w szkole, więc z tego tytułu na pewno przysługuje odszkodowanie nawet poza szkołą i w czasie wakacji. Radzę zgłosić siędo dyrektora szkoły po wniosek z firmy ubezpieczeniowej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrona4 Posted June 27, 2011 Share Posted June 27, 2011 Czy to było przed południem? Bo byłem świadkiem podobnego zdarzenia, ale nie widziałem szczegołów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafal_1977 Posted June 27, 2011 Author Share Posted June 27, 2011 tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
prawnik4 Posted June 29, 2011 Share Posted June 29, 2011 Trzeba ustalić do kogo należy plac zabawa lub w czyim zarządzie się znajduje i do tego podmiotu skierować roszczenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now