dixon Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Witam.Mam polisę OC w PZU płatną w dwóch ratach.Zdarzało mi się opłacać składki z opózniemiem,raz nawet dostałem ponaglenie ale zawsze regulowałem należność.W tym czasie auto stało na parkingu.Czy w związku z nieterminowym opłacanie składek grożą mi jakieś konsekwencje,PZU może powiadomić fundusz gwarancyjny?Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniana Opublikowano 24 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 PZU może ci naliczyć odsetki karne za nieterminowe płacenie. Jesli opłacasz wszystkie raty w okresie ubezpieczenia to jest ono ważne.Jesli nie opłaciłaś którejs raty a ubezpieczenie sie skończyło to masz problem, bo dowie sie o tym FG i wlepi Ci karę 100-500 euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi