Bronco Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 witam, jak w temacie, jakie niebezpieczeństwa mogą spotkać ubezpieczonego z jego pisy OC ? tzn. czy jeżeli TU odmówi wypłaty odszkodowania z mojej polisy (lub poszkodowany będzie niezadowolony z wyceny szkody) to ja mogę ponieść jakieś konsekwencje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniana Opublikowano 24 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 Owszem, zpłacisz odszkodowanie z własnej kieszeni.Aby do tego doszło TU musi ci podac mocne podstawy prawne tzn. byłeś po alkoholu, narkotykach ,lekach psychotropowych, zrobiłeś szkodę specjalnie lub dla uzyskania korzyści majatkowej, lub w wyniku przestepstwa np. jechałeś na włam i przez przypadek rozbiłeś auto. TU nie wypłaci tez odszkodowanie jesli tym autem rozbiłeś inne swoje auto lub swoj płot, bo płaci sie tylko obcym a nie samemu sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi