kunegunda1970 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Niedawno, z mojej winy(stare rury) zalałam sąsiadowi w niewielkim stopniu sufit w kuchni. Dostałam od jego firmy ubezpieczeniowej pismo, ze mam na ich konto wpłacić, odpowiednią kwotę z tytułu wypłacenia odszkodowania. Nie mam ubepezpieczonego mieszkania i mam pytanie, czy firma ma podstawy zeby żadać ode mnie zwrotu wypłaconej kasy?W pismie otrzymanym od nich informują, ze jak nie wpłace wymaganej kwoty założą sprawę i naślą komornika> Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkodnik Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Niestety, jeżeli wina była wyłącznie po Twojej stronie to tak. Poszkodowany ma prawo żądać naprawienia szkody, a jego wierzytelność z chwilą wypłaty przeszła na towarzystwo. Spróbuj wynegocjować spłatę w ratach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi