tujaa Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 mam tylko OC w compensie, które kończy mi się 07,lipca 2009.miałam kolizję.samochód do całkowitej likwidacji. jeżeli zezłomuje samochód np.3 lipca a pani w wydziale komunikacji wystawi zaświadczenie z dniem 07,lipca,że samochód jest wyrejstrowany to jaką datę compensa powinna wziążć pod uwagę jako datę zakończenia ze mną umowy? chodzi oto,żebym nie musiała jeżdzić po agentach przedłużać umowy a potem nie pisać podań o zwrot składki za ubezpieczenie. dodam tylko,ze wydział komumunikacji mam odalony od miejsca złomowania o 200km. i nie uśmiecha mi się w jeden dzień pokonywać drogi w tę i z powrotem. bo w compensie twierdzą ,że data z którą urząd wystawia pismo jest datą wyrejstrowania.czy słusznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkodnik Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Samochód musi być ubezpieczony w zakresie OC od chwili zarejestrowania do "zakończenia swojego życia", a to dzieje się w chwili wyrejestrowania. Tak więc staraj się z wyrejestrowaniem nie przekroczyć daty końca aktualnego okresu ubezpieczenia. Jeśli tak się stanie to niestety musisz oplacić nową składkę. Jeżeli tego nie zrobisz to licz się ze sporą karą. Do 7 lipca jest jeszcze trochę czasu to powinno się udać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tujaa Opublikowano 30 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 dziękuję za informacje. istotnym problemem jest dla mnie odległość pomiędzy urzędem a miejscem gdzie będzie złomowany pojazd 200km,ale zaangażowłam pół rodziny,żeby zdążyć na czas. praktycznie mam czas tylko do 6 lipca,bo ubezpieczyciel przyjmie datę wyrejestrowania plus jeden dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi