wypadek po zakończeniu służby
Założył iwka18, 30 czerwca 2009 · 489 wyświetleń
iwka18 napisał(a):
służbe skończyłam o godz.20 po wyjściu z budynku udałam sie chodnikiem prowadzącym na parking/chodnik należy do komisariatu potwierdzone przez geodezję mapa/przewróciłam się naoblodzonym,nie oświetlonym stopniu wyrównującym,łamiąc rękę,uszkadzając kolano,/rzepka/3 swiadków zawiezli mnie do szpitala BHP nie chce uznac mi wypadku w pracy zdarzenie miało miejsce 12.01.2009 dostałam 100%wynagrodzenia
iwka18 napisał(a):
czy mam prawo do odszkodowania i zaliczenia wypadku w pracy?złozyłam do sądu pracy o zmiane kwalifikacji,ale BHP wraz z radca odwołali się i chca abym pokryła wszystkie koszty sądowe bo uznali że nie mam racji,
iwka18 napisał(a):
mam równiez inne dowody np.dokumenty które zostały przywiezione do podpisania po moim wypadku dotszkoleń bhp,i zgłaszania wypadu,mielismy wpisywać bez daty bo zarządzenie było z 2007 nikt nas nie informował gdzie i do kogo zgłaszać wypadek,
iwka18 napisał(a):
ja zgłosiłam swojemu zmiennikowi jak wiezli mnie do szpitala,rano bhpowcowi i kierownikowi,jest wpis w ksiażce ale mimo tego wypadek nie został uznany w pracy czy ja jest racja?e
Jakie uzasadnienie nie uznania wypadku podał zespół powypadkowy w pkt 7 protokołu powypadkowego.
iwka18 napisał(a):
czy zakład pracy ma rację nie uznając mojego wypadku w pracy?
(są orzeczenia w podobnych wypadkach, gdzie sąd uznaje wypadki)
Nie powinna to byc karta wypadku lecz protokól powypadkowy ( no chyba, że nie jestes zatrudniona na umowe o pracę). Przeczytaj dokładnie co to jest - protokół powypadkowy czy karta wypadku.
Nie bardzo rozumiem, na jaki twój pozew, do kogo pisałaś ten pozew?