oxford Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 witam mam pytanie, mój znajomy miał 1,5 roku temu wypadek w pracy i stracił oko, po zwolnieniu chorobowym stracił pracę, aktualnie nie pracuje do jakiej firmy można zwrócić sie w sprawie otrzymania odszkodowania???? liczę na podpowiedz i pokierowanie mnie w tym temacie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
griszo Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Nejpierw niech ten Pan zgłosi wypadek byłemu pracodawcy , były nawet pracodawca musi sporządzic protokół , nie jest przy tym istotne że minęlo 1,5 roku - to pierwszy krok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewania Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 oxford wrote:witammam pytanie, mój znajomy miał 1,5 roku temu wypadek w pracy i stracił oko , po zwolnieniu chorobowym stracił pracę, aktualnie nie pracujedo jakiej firmy można zwrócić sie w sprawie otrzymania odszkodowania????liczę na podpowiedz i pokierowanie mnie w tym temaciepozdrawiamJesli nie bylo postepowania powypadkowego i nie byl sporzadzony protokol powypadkowy i wypadku nie uznano za ciezki to jestem w szoku.Oczywiscie, przyjmując, ze byly spelnione wszystkie pozostale przesłanki, czyli naglosc zdarzenia, przyczyna zewnętrzna i związek z pracą.Tak czy owak: CZY BYLA POWIADOMIONA PANSTWOWA INSPEKCJA PRACY I PROKURATOR?Byl to wypadek ciezki (utrata oka) i pracodawca powinien zglosic do tych organow to zdarzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi