Naderwane więzadła boczne oraz łąkotka

Założył chelion, 23 września 2011 · 318 wyświetleń

chelion
Witam. Moje pytanie brzmi czy należy mi się odszkodowanie za uszczerbek na zdrowiu które będzie się za mną ciągnęło ( tak określił lekarz). W czasie roku szkolnego ( połowa lutego) doznałem urazu na turnieju na hali, skąd zabrany byłem karetką do szpitala. W szpitalu założyli mi gips, po 2 dniach udałem się do prywatnego ortopedy ponieważ nasilał się ból w kolanie, jak się okazało nachodził mi tzw wysięk co powodowało że gips mi naciskał na kolano ( z tego co wiem jest to błąd wykonany przez lekarza w szpitalu). Dalsze leczenie prowadziłem u prywatnego lekarza. Na dzień dzisiejszy mam zrośniętą łąkotkę oraz więzadło i obyło się to bez operacji. Lekarz poinformował mnie że przy trybie życia jaki prowadzę za około 2-3 miesiące łąkotka ponownie mi się zerwie ponieważ tak to już z nią bywa. Chodzi mi o to że jak na dzień dzisiejszy mam zakończone leczenie to jak zgłoszę to w szkole do której uczęszczałem (w tym roku zakończyłem tam naukę) ale ubezpieczenie mam jeszcze ważne do końca października to jakie dokumenty powinienem zebrać?
szkoda
Postępować zgodnie z OWU ubepieczenia- na pewno potrzebna będzie wszelka dokumentacja medyczna.