spoiler01 Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 WitamMiałem kolizję 17 czerwca i tego samego dnia została zgłoszona do ubezpieczyciela. Oględziny odbyły się już dzień później czyli 18 czerwca. Moje auto ( Golf IV 2000r) posiada uszkodzone elementy zarówno z tyłu jak i z przodu. Dziś czyli 6 lipca( po kilku telefonach ponaglających) otrzymałem wycene na kwotę 1450 zł. W wycenie nie zostały uwzgędnione wszystkie uszkodzone elementy a ponad to mowa tam o ZAMIENNIKACH oraz o amortyzacji - 60 %!!!!! Auto przed kolizją było zadbane i w świetnym stanie wizualnym.Auto trzymam w domu ale kontaktowałem się już wstępnie z serwisem ASO VW-AUDI. Same oryginalne częsci to jakieś 3500 zł a robocizna jeszcze ponad 2000 zł. Faktycznie pewnie na tym się nie skończy. Oczywiscie domagam sie odszkodowania z OC sprawcy. Jak skutecznie rozmawiać z ubezpieczycielem?Jak to jest z tymi zamienikami i amortyzacją za częsci?W jakim czasie można się odwołąć od otrzymania wyceny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.kiler Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 MI warta dawał 1890zł a serwis bagatela 13256zł . I zrobiłem tak że naprawiłem na własny rachunek i przedstawiłem i rachunek na tak sama kwote co serwis mi dawał na 13256zł .Oczywiste Warta zakwestionowała ta kwotę żądająć nie rachunku tylko Faktury VAT . O dałem saprawe do D.A.S już na pierwszej rozprawie pani sędzina sie pytała panią prawnik z warty czym się rożni faktura VAT od rachunku oprócz VATU .Ze to klient ma prawo naprawić sobie auto gdzie mu się podoba , oni twierdza i upierają się że chcą rachunek VAT , na części dostali rachunek VAT , i że oni maj podpisane ze serwisami autoryzowanymi od 180zł do 1000zł ( to mi się najbardziej podobało ) za element a taki zwykły od 50zl do 80zł . 3 razy wygrałem sprawę a Warta dalej upiera się przy swoim stanowisku i non stop odwołuje sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi