afka22 Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 Witam:)W styczniu wysiadajac z samochodu poslizgnelam sie i upadłam na posladki.Badanie TK wykazało nadłamanie przedniej gornej krawedzi trzonu th 12 i dotrzonowe wpuklenie czesci przedniej płytki granicznej gornej tego kręgu.Lekarz ortopeda zalecił mi noszenie gorsetu jewetta na okres 3 miesiecy.Pozniej zabiegi rehabilitacyjne.Posiadam ubezpieczenie grupowe w Alianz.Lekarz na komisji orzekajacej uszczerbek na zdrowiu przyznał mi 4%.Uwazam ze jest to zbyt maly procent w dalszym ciagu mam bole kregosłupa jak moge sie odwołac od jego decyzji.Moze ktos mial podobny przypadek ?Z gory dziekuje za odpowiedz.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniana Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Na pismie z Allianza jest napisane jaki jest termin odwołania. Najczęsciej to 14 do 30 dni. Napisz,że się z tym nie zgadzasz i chcesz ponownej komisji u innego lekarza.Ja w swojej firmie prowadzę sprawy odszkodowawcze z NW i nie mam żadnego wpływu na lekarza.Twoje niskie odszkodowanie może wynikać z niedużej sumy ubezpieczenia. Nawet ja dostaniesz 10% to niewiele zyskasz. Czy wiesz na jaką sumę jesteś ubezpieczona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi