Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Rower samochód od tyłu

Rekomendowane odpowiedzi

Heyah witam w lutym miałem wypadek jadąc rowerem do pracy samochód potracił mnie sprawca mnie czy ktoś inny zawiózł do szpitala. W kazdym radzie nie wiadomo bo szpital nie spisał. Ale za to miałem gościa z firmy co wyciąga odszkodowania i podpisałem umowe. Ale co gorsza to nawet tego nie pamiętam teraz staram się z tego wycofać. Ale się zastanawiam czy dobrze zrobie? bo po tym co rozmawiałem z firmą to ona mówi ze wiecej nie wywalczy a inni znowu mowią inaczej. Już ta fima zgłosiła to do pzu. A potem niby do FUG. ta firma zadnego wywiadu ze mną nie przeprowadziła. mówią ze to wiele nie da. Ciekawe ile moge dostac za wstrzac mózgu uraz czaszkowo mózgowy stłuczenie kregosłupa szyjnego, stłuczenie kregosłupa w odcinkach L-S ze złamaniem wieloszczelinowym górno-przednich L2 i L3 z rozmieszczeniem odłamów. złamanie podudzia lewego. Noga skaladana hirurgicznie i mam golset Juveta. teraz już chodze bezłacki i o 1 kuli.

• 12 lat później...
Już kiedyś tu pisałem. Miałem 2 wypadki komunikacyjne. W pierwszym obite płaty czołowo-skroniowe, pęknięta miednicę, złamane podudzie 8 tygodni w szpitalu nie pamiętam pierwszych 3 tygodni następne 5 jakoś już pamiętam. Było to w 2000r z tej okazji mam do tej pory rentę. W 2009r obita głowa płaty, obity kręgosłup syjny i piersiowy oraz złamane trzony z przemieszczeniem L2 L3 i to samo podudzie. Po 2 wypadku pracowałem pół roku i chorobowe miałem rentę z ZUS i UFG i wynagrodzenie. Starałem się o podwyższenie renty i zmienił się likwidator. Odebrano mi rentę na 3 lata. Wdziolem firmę i ona mi się postarała o przywrócenie. Ale UFG powiedział mi że te wypadki są podobne nakładają się. Więc UFG od renty równej u mnie najniższego wynagrodzenia odjęła rentę z ZUS i resztę podzieliła na 50% tyle mi płacą. Chciałbym się dowiedzieć od was czy mogę to jakoś zmienić? Wcześniej też zanim mi przywrócono rentę i dostałem też na zwiększone potrzeby. Wysyłałem faktury i miałem zwracane 100% a teraz tylko 50!!!

• 9 miesięcy temu...

Hej pbbablin w takiej sytuacji zawsze warto wybrać się po drugą opinie i nie opierać się tylko na jednej skieruj swoje kroki w strone jakiejś doświadczonej firmy/ adowkata która przeanalizuje całość!

• 5 miesięcy temu...
W dniu 28.08.2022 o 13:35, andrzejo napisał:

Hej pbbablin w takiej sytuacji zawsze warto wybrać się po drugą opinie i nie opierać się tylko na jednej skieruj swoje kroki w strone jakiejś doświadczonej firmy/ adowkata która przeanalizuje całość!

Dokłądnie tak, druga opinia zawsze jest niezbędna!