rulezzz Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 w wyniku urazu oka podczas lekcji w-fu w szkole doznałem wstrząsnienia siatkówki oraz pojawił się krwistek [wylew krwi do przedniej komory oka]. lezalem w szpitalu 7 dni. zglaszalem sie rowniez do konrtroli lekarskich. miałem podwyzszone cisnienie oka. przepisano mi leki na schodzenie krwi i obnizenie cisnienia. konsekwencją tego urazu jest szereg powiklań:-porazenie mięsnia tęczówki [ zrenica wieksza w chorym oku]-uszkodzenie kontrastu-błyski powodowane odklejaniem sie ciała szklistego-męty Zwrociłem sie o odszkodowanie i przyznano mi zaledwie 150zl. chciałbym się odwołać od decyzji PZU, gdyz uwazam, ze nalezy mi sie wieksze odszkodowanie. czy mam jakies szanse? pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rela1705 Opublikowano 24 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 witam!calkiem przypadkiem trafilam na Twoje forum.mam w rodzinie podobny przypadek do Twojego.moj syn na boisku sportowym,podczas gry w pilke z kolegami,doznal urazu oka.po prostu centralnie w oko lewe dostal butem pilkarskim,tzw KORKIEM.kolega wykopnal pilke i zlecial mu z nogi but,ktory oczywiscie nie byl zasznurowany.syn mial rane powieki gornej.mial szyta powieke,krwistek w komorze przedniej,wstrzasniecie siatkowki.w szpitalu byl 3 dni.potem kontrole w poradni okulistycznej.leczenia nie ma jeszcze zakonczonego,ale juz tez zglosilismy szkode w PZU.przyznano mu 2%uszczerbku na zdrowiu a z tym 160zl.my rowniez nie zgadzamy sie z tą decyzją,chcę pisac odwolanie.mam pytanie,jak Twoja sprawa potoczyla sie dalej,czy Twoje leczenie jest zakonczone.pisales odwolanie,otrzymales odpowiedz?jezeli to mozliwe,proszę o odpowiedz.no i ZYCZE POWROTU DO ZDROWIA,udanych wakacji.pozdrawiamy!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi