Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

krwistek, wstrząsnienie siatkówki

rulezzz
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

w wyniku urazu oka podczas lekcji w-fu w szkole doznałem wstrząsnienia siatkówki oraz pojawił się krwistek [wylew krwi do przedniej komory oka]. lezalem w szpitalu 7 dni. zglaszalem sie rowniez do konrtroli lekarskich. miałem podwyzszone cisnienie oka. przepisano mi leki na schodzenie krwi i obnizenie cisnienia. konsekwencją tego urazu jest szereg powiklań:

-porazenie mięsnia tęczówki [ zrenica wieksza w chorym oku]

-uszkodzenie kontrastu

-błyski powodowane odklejaniem sie ciała szklistego

-męty

Zwrociłem sie o odszkodowanie i przyznano mi zaledwie 150zl. chciałbym się odwołać od decyzji PZU, gdyz uwazam, ze nalezy mi sie wieksze odszkodowanie. czy mam jakies szanse?

pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...
witam!calkiem przypadkiem trafilam na Twoje forum.mam w rodzinie podobny przypadek do Twojego.moj syn na boisku sportowym,podczas gry w pilke z kolegami,doznal urazu oka.po prostu centralnie w oko lewe dostal butem pilkarskim,tzw KORKIEM.kolega wykopnal pilke i zlecial mu z nogi but,ktory oczywiscie nie byl zasznurowany.syn mial rane powieki gornej.mial szyta powieke,krwistek w komorze przedniej,wstrzasniecie siatkowki.w szpitalu byl 3 dni.potem kontrole w poradni okulistycznej.leczenia nie ma jeszcze zakonczonego,ale juz tez zglosilismy szkode w PZU.przyznano mu 2%uszczerbku na zdrowiu a z tym 160zl.my rowniez nie zgadzamy sie z tą decyzją,chcę pisac odwolanie.mam pytanie,jak Twoja sprawa potoczyla sie dalej,czy Twoje leczenie jest zakonczone.pisales odwolanie,otrzymales odpowiedz?jezeli to mozliwe,proszę o odpowiedz.no i ZYCZE POWROTU DO ZDROWIA,udanych wakacji.pozdrawiamy!!!!