orient111 Opublikowano 10 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 Witam serdeczniePotrzebuje porady odnośnie mojego wypadku przy pracy, 6.09 .2007 podczas pracy firmie zajmującej się produkcją wózków m.in dla popularnych sieci hipermarketowych zdarzył mi się wypadek tzn. podczas klejenia osłonek gumowych jednej ze ścianek wózka klej sekundowy odprysnął mi prosto w oko, praktycznie 3 trzyy dni nic nie widzialem osoba od pierwszej pomocy odwiozła mnie do szpitala, tam wypłukali mi oko i kazali smarować maścią przeciwzapaleniu, infekcji i dziś mija czwarty dzień "kuracji" gdzie dziś powinienem wrócić do pracy, zaznaczam że 5 minut po wypadku osoby pracujące na takich samych stanowiskach dostały okulary ochronne które ja powinienem mieć w momencie wypadku. Niestety nikt nam ich nie dostarczył przed rozpoczęciem pracy. Pracuję tam dwa tygodnie, zaznaczam że przez agencję pracy.Pielęgniarz spisał protokół, podejrzewam że moje dwie wizyty w szpitalu też sa jakoś zarejestrowane i dzisiejsza kontrola też będzie. Czy mam prawo starać sie o odszkodowanie? Jeśli tak gdzie mam sie skierować ? Liczy się dla mnie również czas 21 września wracam do Polski , czy możliwe jest kontynuowanie postępowania w takim przypadku jeśli takie już rozpoczne ? Proszę o szybką odpowiedź. Z góry dziękuje...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wypadekanglia.pl Opublikowano 10 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 Witam,sądzę, że jest spora szansa na uzyskanie odszkodowania,powiedz tylko czy do wypadku doszło z Twojej winy? czy uważasz, że pracodawca nie zadbał o bezpieczeństwo (okulary są jednym z czynników). Z Twojego opisu wnioskuje, że tak. Nie byłem jednak na miejscu pracy i ciężko jest mi ocenić sprawę na dystans.Na tą chwilę odpowiedź brzmi: Tak, odszkodowanie Ci się należy. Prowadzimy tego typu sprawy wspólnie z kancelariami szkockimi. usługa w pełni bezpłatna. Jeżeli jesteś zainteresowany wypełnij formularz na stronie.pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orient111 Opublikowano 10 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 Uważam że wypadek mógłby zdarzyć się każdemu na moim stanowisku ponieważ założenie tej osłonki tj. małej gumki którą montuje się na ściance wózka wymaga umieszczeniu kleju w szczelince i umieszczenia drugiej części gumki w tym miejscu a co za tym idzie istnieje prawdopodobieństwo że przy tej czynności odstrzeli klej np. z powodu troche innego kształtu otworu bądź części którą sie umieszcza. Przypadek odprysku kleju podejrzewam spotyka każdego , ja miałem nieszczęście że trafił mnie w oko miałem ciężkie trzy dni a prawdopodobnie agencja nie zapłaci mi za 2 dni nieobecności w pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orient111 Opublikowano 10 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 nie wspomniałem jeszcze że podobna sytuacja zdarzyła mi się tydzień wcześniej tyle że powaga tamtego przypadku skończyła sie tylko na oczyszczeniu woda sterylną , wtedy nie otrzymałem okularów ochronnych od mojego teamleader'a więc mi się wydaje że świadczy to o niezastosowaniu się do przepisów BHP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wypadekanglia.pl Opublikowano 10 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 Co do konieczności przebywania na terenie Szkocji: Nie będzie takiej konieczności, tylko należy wykonać niezbędne badania przed wyjazdem. Gdzie aktualnie przebywasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orient111 Opublikowano 10 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 Kirkcaldy Szkocja , ok -+ 40 kilometrów od Edynburga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wypadekanglia.pl Opublikowano 10 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 jeżeli jest Pan zainteresowany konsultacją bardzo proszę o wypełnienie formularza na stronie zamieszczonej w stopce moich postów,po rozmowie zdecyduje Pan czy zechce zlecić nam prowadzenie roszczenia. Tak jak pisałem wcześniej usługa jest bezpłatna.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian79 Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 skrecilem kostke w czasie wykonywania patrolu.czy nalezy mi sie odszkodowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi