dreamwalker13 Opublikowano 13 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 witam! pytanie, które chyba każdy z nas "powypadkowców" sobie zadaje: Czy zatrudnić firmę likwidującą szkody powypadkowe? chodzi mi o sens przy 20% stawkach marży + vat nie wiem czy takowy istnieje. miałem wypadek motocyklowy, z podwójnym złamaniem i kilkoma jeszcze urazami. odszkodowanie z tego co się orientowałem może być dość znaczne tutaj ponad 10tys zł, jednak nie wiem czy stawki oferowane przez firmy są tego warte, proszę o pomoc, oraz ewentualna poradę do kogo się udać.pozdrawiam dreamwalker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreamwalker13 Opublikowano 14 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 tak, spędziłem noc na forum i tez zaczynam wychodzić z takiego założenia, teraz pozostaje pytanie jaką firmę? w gąszczu ludzi walczących o twe zaufanie jedynie słowem ciężko jest wybrać. podobno małe firmy przywiązują większe zaiteresowanie do sprawy, ale czy to też jest regułą? wiem że każdy chce zarobić i to musi warunkować zaangażowanie firmy, bo stad ich dochód, może więc postawić na prestiż i wielkość? co bardziej sprowadza sie do łądnego wyglądu strony i dobrej reklamy w necie, ale coż taki już konsumpcjonizm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dorotha_dom Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Powiem Ci ze to zalezy jak podchodzisz do sprawy.ja tez sie nad tym zastanawialam. Zanim zlozylam papiery do pzu zwiedzilam 2 firmy.W obu kobiety z ktorymi rozmawialam byly rzeczowe i kompetentne alezniechecila mnie ich zawzietosc. Przedstawialy mi cale postepowanie w najczerniejszych barwach, ze bedzie sie ciagnelo latami, dostane 2 tys i bede tylko zalowac ze nie poszlam z nimi na wspolprace. Tymczesem bylo troszke inaczej: Papiery o odszkodowanie zlozylam w maju 09.Likwidatorem szkody z NW byla przemila pani, termin komisji mialam po 6 dniach roboczych. odszkodowanie dostalam nast dnia na konto. odpisywala natychmiast na kazdego maila. Z OC bylo troche gorzej. Co prawda po zlozeniu dokumentow likwidator zadzwonil i w ciagu 3 dni dostalam zaliczke, ale juz na zakonczenie postepowania czekalam dlugo. Nie odbierano telefonow, nie odpisano mi na zadnego maila. Ostatnio zadzwonila do mnie inna osoba i powiedziala ze teraz ona zajmuje sie moja sprawa.Zapoznala sie z dokumentacja i juz mam propozycja ugody. Przy czym na samym poczatku, gdy dzwonil likwidator z oc, topierwsze pyt jakie padlo, to czy mam pelnomocnika - powiedzialam ze nie, na co likwidatorzareagowal z nieskrywana aprobata. jesli zalezy Ci na kazdej zlotowce i masz nerwy, to proponuje firme.teoretycznie Twoja rola jest ograniczona do minimum, ale i tak musisz im dostarczycwszelkie dokumenty, podpisac itd Ja zalatwilam wszystko sama, bylam RAZ w pzu zeby zostawic dokumentacje i juz.cala reszte per eMail. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreamwalker13 Opublikowano 14 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 szacunek:D ale według mnie osoby, które się tym dosłownie żywią z dnia na dzień, ich mimo wszystko doświadczenie i przeszkolenie prawne powinny procentować, ja ledwie skończyłem 18 lat, wygrywając pieniądze które mi się należą myślałbym o większej inwestycji, której wielkość uwarunkowana będzie otrzymaną sumą, co mnie napędza, ale też dzięki czemu nabieram dystansu do swoich możliwości-zwyczajny zjadacz chleba nie zna prawa, wszelkich kruczków i mnogości rozwiązań na tyle dobrze by walczyć z firmą TU "zainteresowaną" zmniejszeniem szkód... pytanie czy ten profesjonalizm objawia się w równym stopniu na sali sądowej co przy walce o klijęta. przepraszam jeżeli marudzę, ale nie potrafię dokonać wyboru, rozumiem że na tym forum nie można polecać przedstawicieli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iru Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 No jasne że nie można i dzięki bogu bo w tym przypadku pod każdym postem by było skontaktuj się ze mną , jesteśmy najlepsi itd Zresztą skąd mogę wiedzieć ze ten ktoś kogo polecasz to nie Ty sam itd. wiem że teoria spiskowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iru Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Dorotha wcale sie nie dziwie że likwidator się ucieszył oni mają z tymi firamami//kancealriami spore problemy wszystko trzeba na czas likwidować i w ogóle Poza tym nie masz pewności czy ta ugoda jest ok ? Czy nie zrzekasz się całości roszczeń przyszłych itd. ? Prawnik mógłby wynegocjować ugodę nie obejmującą nowej krzywdy. itd. każda sprawa jest inna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dorotha_dom Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 hmm, najlepiej znajdz kilka firm i umow sie na spotkanie, jest za free. Co do rozprawy sadowej - oni z reguly "zalatwiaja za ciebie formalnosci" czyli zawoza tedokumenty do ubezpieczyciela pozniej (CHYBA) pomagaja napisac oswiadczenia i tyle, jak dla mnie to nic wiecej dla ciebie nie zrobia.Zawsze staraja sie skonczyc sprawe na ugodzie, bo jak sie nie zgadzasz to przekazujasprawe do "zaprzyjaznionej kancelarii prawnej" i z nimi sie pozniej bawisz w jakies rozprawy. ale pamietaj!jak chcesz isc do sadu i wyceniasz swoje o dszkodowanie np na 100 000 to napoczatku musisz zapacic z WLASNEJ KASY jakis procent od zadanej sumy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbbablin Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Jak ja wam zazdroszcze wybóru walka z firma czy beż!!! Ja kilka miesięcy temu miałem wypadek komunikacyjny w drodze do pracy. Uderzył mnie samochód jak jechałem do pracy. Ktoś mnie zawiózł do szpitala nie spisano kto. I zanim jeszcze wiedziałem co się dzieje w szpitalu zjawiła się firma której podpisałem dokumenty ale wcale tego nie pamietam. Mają moje upowaznienie i co najgorsze firma pobiera prowizje 30%!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iru Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Pbbalin zawsze możesz rozwiązać z nimi umowę w tej chwili inne firmy biorą max 18-20 procent !Nie sądze że będą robili Ci problemy zapewno fima zaczyna się na E albo V ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbbablin Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Na V tylko ze już mam w piątek komicje w PZU. nikt mi wcześniej nie umiał poradzić jak moge z nimi zerwac umowe. Jestem ciekaw czy moge z nimi renegocjowac teraz umowe ten %? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbbablin Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 i pzu teraz jak wykona to badanie i wynik przesle na FUG TO I JUŻ PIENIĄDZE do tej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronco Opublikowano 15 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 no właśnie odszkodowanie może wynieść około 10 tyś. tak na prawdę sam nie wiesz o ile występować i kiedy spasować, bo więcej nie ugrasz, choćby w tym może pomóc Ci firma. ale może są jakieś federacje konsumenckie tańsze od takich firm ? poszukaj w necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreamwalker13 Opublikowano 16 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 biorę firmę, kwestia wyboru małej i przynajmniej z założenia zaangażowanej czyli ze 2 tyg pisania i odbierania tel-to dziwne jak sprawny może być kontakt... poinformuje o przebiegu, pozdrawiam Bartek i dzięki z info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbbablin Opublikowano 16 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Racja bo firma która mnie wrobiła podeszłą nie robi na mnie zbytniego wrazenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreamwalker13 Opublikowano 16 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 ale spójrz na to z innej strony, biorąc 30% na pewno będą walczyć o maksymalną wysokość kwoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbbablin Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 Tylko ze tu się liczy efekt skali oni tu w szpitaalu mają duzo klijetów. Szceególnie jek byś moze tak ich podchodzą jak i mnie gdy człowiek nic nie kuma. Przedsatawiciel za bardzo mnie nie przekonuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreamwalker13 Opublikowano 18 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 szok pourazowy nie jest wystarczającym powodem do zerwania umowy? kurcze nieciekawa sytuacja, gdzie tu moralnośc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbbablin Opublikowano 18 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 Też tak mówie ale spróbuje pozostac u nich ale zeby mi zmiejszyli ten procent co oni biorą. wczoraj byłem na komicji inny gościu mnie zawiozł. i z nim się inaczej rozmawiało. Na komicji nie powiedzieli mi jaki %. tylko ze będe zadowolony ale i tak będe musiał jeszcze powtórzyć komicje bo to zarychło. Nie wiem co to będzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbbablin Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 już się zdecydowałem na cofniecie upoważnienia. Zrobiłem to wczoraj wysłałem faks do UFG ze cofam upoważnienie. Dziś wysłałem polecony do firmy ze cofam im upowaznienie. Dzwonie do likwidatora on mi ze wczoraj rozpatrywał sprawe a dziś poszła do zatwierdzenia. Czy oni mogą odemnie ządać te 30% skoro jeszcze pieniądze nie wpłyneły na konto. Likwidator mi powiedział ze pieniądze pójdą na moje konto. A wczoraj dzwoniłem do likwidatora i on mi powiedzial ze ze zaczeka kilka dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikopali Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 i tak dla tej firmy musisz zalatwić wszystkie dokumenty mam na myśli kartoteki i tp.za wypisanie dwóch pism biorą niesamowite prowizje i nie podchodzą do sprawy indywidualnie-jeżeli macie ochotę płacic taką dużą kasę im za to co móżecie sami wywalczyć to trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka1661348212 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 nieprawda,moja firma ściągneła za mnie wszystkie dokumenty.Na policji nie chcieli wydać pełnomocnikowi ,więc umówił się ze mną i pojechaliśmy wpólnie-jego samochodem.Całą resztę załatwili sami ,sami spisali na podstawiemoich zeznań i notatki z policji opis zdarzenia.Ja osobiście nie miałam problemu,ale cóż nie zawsze mona trafić dobrze.Nie omieszkam wspomnieć że odwiedziły mnie dwie osoby zanim zdecydowałam się wynająć tę firmę którą wynajełam.Oszuści też istnieją!!!Prowizję dla firmy można pertraktować .Ja dałam 20%.Ale sie opłacało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbbablin Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 szkoda ze nie moge nigdzie udzuskac odpowiedzi na podstawowe pytanie. Do kiedy mozna mozna zrezygnowac aby firma nie była upowazniona do tych procent. Bo od początku zachowała się nie uściwie podcodząc mnie nie świadomego w szpitalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adu Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 pbbablin wrote:szkoda ze nie moge nigdzie udzuskac odpowiedzi na podstawowe pytanie. Do kiedy mozna mozna zrezygnowac aby firma nie była upowazniona do tych procent. Bo od początku zachowała się nie uściwie podcodząc mnie nie świadomego w szpitalu.Wiesz teraz mogą też niekoniecznie chcieć umożliwić Ci wypowiedzenie umowy ...Przeczytaj dokładnie zapisy w umowie o rezygnacji i zadzwoń do nich z tym pytaniem bo mogłeś to trochę wcześniej jednak zoribc a nie stać z załozonymi rękami i czekać .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbbablin Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 zobacz na te i inne fora ze nie miałem załozonch rąk. Była tam kara umowna ale jak bym podał złe dane. Albo zlecił sprawe komus innemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegi102 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 dream walker ,nie wiem jaka podjąłes decyzje ale 10 tys za złamanie i inne urazy to jkis zartzatrudnij firme , n nawet jak im oddasz te 20-25 % to i yak bedzisz miał dwa -trzy razy wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikopali Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Agniesia 09 jakie dokumenty ściągneli???twoich kartotek leczenia nie mogli!!!a opis zdażenia to sama nie moglaś napisać szacunek za naiwność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adu Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 nikopali wrote:Agniesia 09 jakie dokumenty ściągneli???twoich kartotek leczenia nie mogli!!!a opis zdażenia to sama nie moglaś napisać szacunek za naiwnośćNikopali patrząc w ten sposób to wszystko jest naiwnością nawet branie kredytu w banku bo przecież można odłożyć a nie oddawać za procent później połowę kasy ...Trafiłaś na marną firmę i siejesz swoje rozgoryczenie po całym forum (nie wnosząc w zasadzie żadnych ciekawych uwag - bo tak nie można nazwać jednozdaniowych wypowiedz ) znam różne firmy i takie jak ta Twoja ale znam również takie które prowadzą sprawy od początku do końca korzystając z usług prawników faktycznie znających się na tym wycinku prawa nie godząc się na marne ugody lub podejmują się spraw na etapie gdy klient już ją sam swoje przeprowadził naiwnością to jest myślenie że każdy potrafi odpowiednio sformułować pismo (a wierz mi widziałem wiele pisanych zarówno przez poszkodowanych jak i przez ich pożal się boże pełnomocników) i zebrać właściwą dokumentacje aby udowodnić swoją szkodę ... a po stronie Ubezpieczyciela też anioły wypłacające kasę nie pracują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikopali Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 pbbablin z tego co wiem możesz e tu wycofać ich upoważnienie w tedy nie przeleją im pieniędzy na ich konto idż do prawnika jak najszybciej bo chyba za zerwanie umowy spore kszty-ale w twoim przypadku powinno być bezproblemowo....a jest warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka1661348212 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Po zerwaniu umowy z firmą zapłacisz karę umowną-sprawdz w umowie!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka1661348212 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Nikopali-Proponuję Ci pracę w TU-wtedy nikt nie dostanie odszkodowania.Naiwność?-chyba z Twojej strony,bo na złą firmę trafiaś.Tyle ile chciałam tyle wywalczyli,bez ugody.Zachowujesz się jakbyś znała Kodeks Cywilny,a tak naprawdę mówisz tylko na swoim przykładzie.ZAPOMINASZ O JEDNYM!!!!Każda sprawa jest inna i każda ubezpieczalnia pracuje inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi