lukaszz Opublikowano 13 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 Miałem wypadek. Kierujący lanosem wjechał na przeciwny pas powodując kolizje z fiatem a ja najechałm na tył lanosa. Policja na miejscu oceniła ze sytuacja była na tyle dynamiczna ze nei miałem możliwości innego zachowania i przypisąła 100% winy lanosowi. Przyjechał koles do oceny szkód w moim samochodzie i powiedziałz e nalezy mi sie 1500 zł odszkodowania. Podąłem numer konta miałem czekac 2 tygodnie na przelew. po 3 tygodniach PZU przysłało pismo ze ponosze 50% winyt za wypadek... czym mam jakieś szanse odwołując sie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biuro Likwidacji Szkod Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Oczywiście, przeszkoda w postaci lanosa na drodze powstała momentalnie. Lanos nie hamował, lecz poprzez uderzenie w inny pojazd nagle się zatrzymał. Inna jest sytuacja kiedy pojazd poprzedzający hamuje, a ty go uderzasz w tył. Wtedy jest niezachowanie przez ciebie należytej odległości. Ale w opisanej przez ciebie sytuacji 100 % winy leży po stronie kierowcy lanosa. sprawa jest prosta. W razie czego nie odpuszczej i idź do Sądu, a PZU zwróci ci wszystkie koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poszkodowana18 Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Mam pytanie ile przysluguje mi odszkodowania. Bylam poszkodowana w wypadku. jechalam jako pasarzerka na skuterze i wjechalo w nas auto. W szkitalu okazalo sie ze mam wstrzasnienie mozgu zlamany obojczyk i kosc udowa. Kosc udowa przeszla operacje w ktorej dano mi zespolenie (czyli metalowy pret do srodka kosci i 4 sroby) dodam jeszcze ze bylo to zlamanie z przemieszczeniem zarowno obojczyka jak i kosci udowej. Jestem ubezpieczona na 10 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Guest Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 JEŚLI HODZI O ODSZKODOWANIE TO NALEŻY SIĘ I TOBIE I KIEROWCY SKUTERA ODSZKODOWANIE Z OC SPRAWCY WYPADKU. I TO ODSZKODOWANIE NAJLEPIEJ POWIEŻYĆ FIRMIE ODSZKODOWAWCZEJ. BO SAMEMU TO ANI POŁOWY SĘ NIE WYEGZEKWUJE. OD UBEZPIECZYCIELA...MIŁEM WYPADEK TO WIEM JAK TO JEST. JAK CHCESZ TO NAPISZ NA MOJEGO MEILA SWÓJ ADRES MEILOWY TO CI OPISZE CO MASZ ZROBIĆ.TAM ZOC SPRAWCY WCHODZĄ W GRE DUŻE SUMY.KOSZTY LECZENIA JAK I ZNISZCZONEGO MIENIA TEŻ IDZIE ODZYSKAĆ.....POZDRAWIAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal Ciszewski Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Lepiej popracować nad ortografią ... doradco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poszkodowana18 Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Dziekuje wszystkim za rady:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tednick Opublikowano 3 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Witam. Opisz? na pocz?tek pokrótce swoj? sytuacje z wypadkiem. Otó? w w listopadzie 2017 roku zosta?em potr?cony na chodniku w Niemczech przez samochód terenowy , mia?em z?aman? nog? , leczenie trwa?o do po?owy lutego , dosta?em odszkodwanie z polisy podró?nej . Wynaj??em adwokata w Niemczech , polk? , aby wywalczy?a mi odszkodowanie od sprawcy , sprawa prosta , wina od razu udowodniona sprawcy nie by?o o czym mówi?, wszystkie dowody przeciwko niemu. Ale tu zaczyna si? problem , otó? pani adwokat przez ponad rok tylko mi mówi?a ?e trzeba czeka? , czeka? i co telefon to samo , ?adnych konkretnych informacji, by?em ju? sfrustrowany jej dzia?aniem tote? postanowi?em wypowiedzie? jej umow? i przej?? do firmy uzyskuj?cej odszkodwania , która ma do?? dobre opinie , bo osobi?cie znam cz?owieka któremu uzyskali spore odszkodwanie po kilkunastu latach , Wys?a?em wypowiedzenie umowy, i tu szok pani adwokat z niemiec za??da?a ode mnie zap??t? w wysoko?ci ~350 euro a tak naprawd? w mojej ocenie nie zrobi?a nic, do tego odda pe?nomocnictwo dopiero po zap?acie . Co mog? zrobi? w takiej sytuacji ? Firma odszkodwawcza te? nic nie mo?e zrobi? bo potrzebuj? informacje czy tamta pani zg?osi?a szkod? osobow? a pewnie to zrobi?? , znalaz?em si? teraz w trudnej sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi