przemo137 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Uczę się w II kl technikum, jestem pełnoletni, ostatnio pracowałem w gospodarstwie rolnym moich rodziców. Na nogę spadł mi ciężki kawałek teownika wynikiem tego było utracenie dwóch opuszków palców przy lewej nodze. (Palce nie są złamane lecz paznokcie są zdjęte). Jeden zdołano przyszyć drugi niestety nie. Obejmuje mnie ubezpieczenie w szkole. Tu nasuwa się moje pytanie na jaki % szkody zostanie oszacowany uszczerbek na zdrowiu? Czy to że wypadek wydarzył się w gospodarstwie podczas wakacji ma na to jakiś wpływ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paruslex Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Witam, % ustali lekarz orzecznik po zakończeniu leczenia, a ubezpieczenie jest najczęściej zawierane na pełny rok dlatego nie powinno mieć znaczenia, że wypadek miał miejsce w czasie wakacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Należy sprawdzić Ogólne Warunki Ubezpieczenia (tzw. OWU) na jaki termin zawarte było ubezpiecznie dobrowolne NNW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi