23cris Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Witam serdecznie!Uległem wypadkowi przy pracy dnia29.07.08do dni dzisiejszego nie mogę odzyskać zdrowia!!przebywam obecnie na rencie rehabilitacyjnej!!dostałem z zusu do senatorium!!w trakcie trwania zasiłku zakład mnie zwolnił!!mam pytanie Jaki dokumenty teraz mam złożyć do zusu?i kiedy po zakończonym leczeni i tej rehabilitacji w senatorium jak mi pomogą oczywiście!!ile zus może przyznać mi %jak miałem3zabiegi operacyjne na kolano!miałem zerwane więzadło przednie krzyżowe,i usuniętą łękotkę boczną przedni i tylni róg!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behapowka Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Czy bylo przeprowadzoe postepowanie powypadkowe i uznano wypadek przy pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
23cris Opublikowano 15 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 Hej behapówka właśni walczyłem w sądzie z panem behapowcem bo on mi nie uznał tego jako wypadek przy pracy sąd po przesłuchani swiatków wypadku i bhp po4sprawach ogłosił17.06.09wyrok że mają poprawić protokół powypadkowy bo to Był wypadek przy pracy!czekam na uprawomocnienie wyroku już powinien być ale zakład porosił sąd o uzasadnienie wyroku i1lipca sąd odesłał im pismo i muszę czekać nastepone14dni!!Zakład Zus sam zbadał protokół i potwierdził ze to był wypadek przy pracy!!!i zasiłek rehabilitacyjny mam płatny100%.Sąd i Zus uznały to jako wypadek przy pracy!!!a zakład zwolnił mnie z tego powodu pewnie że założyłem sprawe BHP a on ją przegrał i muszą za182dni.chorobowego wyrównać mi do100%bo miałem płacone cały czas zwykłe chyba75%o ile się nie myle!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
23cris Opublikowano 16 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Mam pytanko miał ktoś taki uszkodzenie kolana jak ja??ile przyznał wam zus%!!i jak to może wyglądać w PZU??proszę o odpowieć!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
23cris Opublikowano 16 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Behapówka dlaczego nie odp:-(( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behapowka Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 Niżej jest tabela, którą posiłkują się lekarze orzecznicy ZUS, możesz sprawdzić sam. Dziennik Ustaw z 2002 r. Nr 234 poz. 1974 ROZPORZĄDZENIEMINISTRA PRACY I POLITYKI SPOŁECZNEJw sprawie szczegółowych zasad orzekania o stałym lub długotrwałym uszczerbku na zdrowiu, trybu postępowania przy ustalaniu tego uszczerbku oraz postępowania o wypłatę jednorazowego odszkodowania. http://bap-psp.lex.pl/serwis/du/2002/1974.htm PZU ma swoje tabele, którymi się posiłkują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi