Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Jakie dokumety złożyć o odszkodowanie z zusu jak zakład mnie zwolnił??

23cris
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie!Uległem wypadkowi przy pracy dnia29.07.08do dni dzisiejszego nie mogę odzyskać zdrowia!!przebywam obecnie na rencie rehabilitacyjnej!!dostałem z zusu do senatorium!!w trakcie trwania zasiłku zakład mnie zwolnił!!mam pytanie Jaki dokumenty teraz mam złożyć do zusu?i kiedy po zakończonym leczeni i tej rehabilitacji w senatorium jak mi pomogą oczywiście!!ile zus może przyznać mi %jak miałem3zabiegi operacyjne na kolano!miałem zerwane więzadło przednie krzyżowe,i usuniętą łękotkę boczną przedni i tylni róg!!

Hej behapówka właśni walczyłem w sądzie z panem behapowcem bo on mi nie uznał tego jako wypadek przy pracy sąd po przesłuchani swiatków wypadku i bhp po4sprawach ogłosił17.06.09wyrok że mają poprawić protokół powypadkowy bo to Był wypadek przy pracy!czekam na uprawomocnienie wyroku już powinien być ale zakład porosił sąd o uzasadnienie wyroku i1lipca sąd odesłał im pismo i muszę czekać nastepone14dni!!Zakład Zus sam zbadał protokół i potwierdził ze to był wypadek przy pracy!!!i zasiłek rehabilitacyjny mam płatny100%.Sąd i Zus uznały to jako wypadek przy pracy!!!a zakład zwolnił mnie z tego powodu pewnie że założyłem sprawe BHP a on ją przegrał i muszą za182dni.chorobowego wyrównać mi do100%bo miałem płacone cały czas zwykłe chyba75%o ile się nie myle!!

Niżej jest tabela, którą posiłkują się lekarze orzecznicy ZUS, możesz sprawdzić sam.

Dziennik Ustaw z 2002 r. Nr 234 poz. 1974 ROZPORZĄDZENIE

MINISTRA PRACY I POLITYKI SPOŁECZNEJ

w sprawie szczegółowych zasad orzekania o stałym lub długotrwałym uszczerbku na zdrowiu, trybu postępowania przy ustalaniu tego uszczerbku oraz postępowania o wypłatę jednorazowego odszkodowania.

http://bap-psp.lex.pl/serwis/du/2002/1974.htm

PZU ma swoje tabele, którymi się posiłkują.