basiaua Opublikowano 10 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 Prosze o informację, czy powinnam zgłosic sie do firmy ubezpieczonej po odszkodowanie. Mój brat został potrącony na przejściu dla pieszych, kierujący pojazdem nie ustapił pierwszeństwa pieszemu, w wyniku czego mój brat na skutek doznanych obrażeń poniósł śmierć. Kierującemu został postawiony zarzut z art. 177 &2 kk. Nadmieniam, że brat mój nie miał żony ani dzieci. Jestem jego jedyną siostrą, z rodziców żyje tylko ojciec. Obecnie jesteśmy w trakcie sprawy spadkowejjciec odrzucił spadek. Prosze o informację - co mam robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Campter.pl Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Dzień dobry,sprawa wymaga głębszej analizy. Jeżeli będą wystarczające dowody w sprawie, istnieje szansa na uzyskanie odszkodowania. Czy twój brat mieszkał z Tobą i ojcem? Czy Twój brat zarabiał? Jeżeli był nieletni odszkodowanie może uzyskać jedynie Twój ojciec. Z odszkodowaniem dla Ciebie może być trudność, jednak zależy to od wielu czynników. Jeżeli masz dalsze pytania, służę radą.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi