stompi1 Opublikowano 15 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 CHCIAŁBYM POROZMAWIAĆ Z KIMŚ KTO PRZESZEDŁ JUŻ CAŁY PROCES ODSZKODOWANIA ZA WYPADEK W PRACY NA TERENIE ANGLII WYNAJMUJĄC KANCELARIĘ PRAWNICZĄ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grazka25 Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 szukam informacji i pomocy na temat odszkodowania za wypadek komunikacyjny w Czechach. Słyszę opinie, że z Czechami wyjątkowo trudno dochodzi się odszkodowań. Miałam wypadek w Czechach, jechałam z całą rodziną, Czesi wjechali na nas z tyłu, auto do kasacji, moja wnuczka najciężej poszkodowana (pęknięcie czaszki, miesięczna hospitalizacja i operacja czaszki w Czechach), jest w trakcie leczenia i niestety, prawdopodobnie będą skutki tego urazu. Będę wdzięczna za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hegone Opublikowano 24 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 na pewno czeskie TU ma swojego przedstawiciela w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saguna Opublikowano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 grazka25 wrote: szukam informacji i pomocy na temat odszkodowania za wypadek komunikacyjny w Czechach. Słyszę opinie, że z Czechami wyjątkowo trudno dochodzi się odszkodowań. Miałam wypadek w Czechach, jechałam z całą rodziną, Czesi wjechali na nas z tyłu, auto do kasacji, moja wnuczka najciężej poszkodowana (pęknięcie czaszki, miesięczna hospitalizacja i operacja czaszki w Czechach), jest w trakcie leczenia i niestety, prawdopodobnie będą skutki tego urazu. Będę wdzięczna za informację. Z tego co wiem, to prawnik, który zajmował się moim błędem lekarskim, również zajmuje się odszkodowaniami na terenie Czech i Słowacji. Nie gwarantuję, ze się sprawą zajmie, ale mogę podać kontakt, w moim przypadku się sprawdził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomojnick Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 grazka25 wrote: szukam informacji i pomocy na temat odszkodowania za wypadek komunikacyjny w Czechach. Słyszę opinie, że z Czechami wyjątkowo trudno dochodzi się odszkodowań. Miałam wypadek w Czechach, jechałam z całą rodziną, Czesi wjechali na nas z tyłu, auto do kasacji, moja wnuczka najciężej poszkodowana (pęknięcie czaszki, miesięczna hospitalizacja i operacja czaszki w Czechach), jest w trakcie leczenia i niestety, prawdopodobnie będą skutki tego urazu. Będę wdzięczna za informację. nie jest ciezko, tylko szkody osobowe sa nieco inaczej likwidowane niz w Polsce. Zglaszaj szkode do reprezentanta w PL, ewentualnie szukaj kancelarii w Czechach, gwarantuje ze w Polsce ciezko bedzie znalezc kogos bardoz dobrze znajacego tamtejsze ustawodawstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taurus Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Witam,Co do odszkodowań za pomocą kancelarii prawniczych które szeroko się reklamują i innego rodzaju firm pomocowych to szczerze odradzam. A dlaczego tak twierdze?Ponieważ taka kancelaria jak mpjones.co.uk która reklamowała się również pod już nieistniejącym adresem prawo-uk.co.uk i dedykująca się że posiada w swoich szeregach polskich parników to zwykła amatorszczyzna.Oczywiście prawnicy z Polski tam pracowali w początkowych fazach komunikacji ze mną potem niby się zwolnili i po długiej przerwie odpisała do mnie pani Katrina Zakharova że ona przejmuje moja sprawę. Wszystko ok ale ta kobieta nie ma żadnego pojęcia o prawie każde pismo strony przesyłała mi w oryginale ja musiałem je zanalizować i odpowiedzieć. Takie to są właśnie kancelarie prawnicze które samodzielnie nie potrafią sklecić paru zdań na zasadzie riposty na zarzuty ewentualne strony. Na całą tą amatorską szarpaninę straciłem rok ponieważ musiałem samodzielnie odpowiadać prawnikowi strony, pomimo że kancelaria miała pełną dokumentację i opis sytuacji na sam koniec stwierdzili zę jednak ta sprawa jest dla nich za trudna. Więc gorąco odradzam wszystkim kancelarie które oferują pomoc Polakom w odszkodowaniach lub firmom pośredniczącym, oni liczą tylko na łatwe zyski i ta ich metoda "no win no fee" popatrzcie dokładnie w umowy jakie wam nadeślą że pomimo że są ubezpieczeni od przegranej jednak musisz ponieść jakieś koszty. Więc przestrzegam i lepiej poszukać polskojęzycznego adwokata za granicą oczywiście adwokata nie radcy prawnego bo to zawracanie głowy i strata czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek1960 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 taurus wrote:Witam,Co do odszkodowań za pomocą kancelarii prawniczych które szeroko się reklamują i innego rodzaju firm pomocowych to szczerze odradzam. A dlaczego tak twierdze?Ponieważ taka kancelaria jak mpjones.co.uk która reklamowała się również pod już nieistniejącym adresem prawo-uk.co.uk i dedykująca się że posiada w swoich szeregach polskich parników to zwykła amatorszczyzna.Oczywiście prawnicy z Polski tam pracowali w początkowych fazach komunikacji ze mną potem niby się zwolnili i po długiej przerwie odpisała do mnie pani Katrina Zakharova że ona przejmuje moja sprawę. Wszystko ok ale ta kobieta nie ma żadnego pojęcia o prawie każde pismo strony przesyłała mi w oryginale ja musiałem je zanalizować i odpowiedzieć.Takie to są właśnie kancelarie prawnicze które samodzielnie nie potrafią sklecić paru zdań na zasadzie riposty na zarzuty ewentualne strony.Na całą tą amatorską szarpaninę straciłem rok ponieważ musiałem samodzielnie odpowiadać prawnikowi strony, pomimo że kancelaria miała pełną dokumentację i opis sytuacji na sam koniec stwierdzili zę jednak ta sprawa jest dla nich za trudna.Więc gorąco odradzam wszystkim kancelarie które oferują pomoc Polakom w odszkodowaniach lub firmom pośredniczącym, oni liczą tylko na łatwe zyski i ta ich metoda "no win no fee" popatrzcie dokładnie w umowy jakie wam nadeślą że pomimo że są ubezpieczeni od przegranej jednak musisz ponieść jakieś koszty.Więc przestrzegam i lepiej poszukać polskojęzycznego adwokata za granicą oczywiście adwokata nie radcy prawnego bo to zawracanie głowy i strata czasu.Podpisuje się rękoma i nogami. Nie dajcie się oszukać, a ta odpowiedź powinna być przyklejona na górze działu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agata26 Opublikowano 11 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Witam serdecznie, Mialam wypadek rok temu. Znalazlam kancelarie angielska z polskimi tlumaczami. Jestem bardzo zadowolona. Nie moge zlego slowa powiedziec, wiec dziwia mnie komentarze powyzej. Jesli ktos potrzebuje namiary na dobra kancelarie, piszczcie wiadomosci. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi